Oracle Cloud Day: Αγορά αξίας 180 δις δολάρια

Η αξία της αγοράς του Cloud υπολογίζεται σήμερα στα 180 δις δολάρια. Το 2011 η αξία της ήταν 95 δις δολάρια και μέχρι το 2017 υπολογίζεται να αγγίξει τα 244 δις δολάρια. Η αγορά αυτή σημειώνει ανάπτυξη 17% χρόνο με το χρόνο και είναι πολλά υποσχόμενη, ειδικά για τον επιχειρηματικό κόσμο. Στην αγορά αυτή επικεκτρώνεται και το Oracle Cloud Day. 

Την ημερίδα της Oracle άνοιξε ο Αντώνης Σκούλλος, Cyprus Country Leader & TGB Leader Greece-Cyprus. Ο κ. Σκούλλος επεσήμανε ότι, μέσα από το συνέδριο, η Oracle θα προτείνει σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματικούς πελάτες προτάσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα μια εταιρεία, όπως cloud, mobility και customer experience. 

 

Το Cloud Computing είναι άλλωστε το προϊόν ναυαρχίδα της Oracle. Η εταιρεία παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Cloud σε μια σύγχρονη επχείρηση και πως αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και την μείωση του κόστους. Βέβαια, όπως σχολίασε ο Παύλος Χατζηδημητρίου, Alliances and Channels Senior Director CEE Cluster Leader, η Oracle προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση Cloud. «Χρειάζεται μια ορθή στρατηγική εφαρμογής των τεχνολογικών αναβαθμίσεων σε μια επιχείρηση για καλύτερη απόδοση», ανέφερε. 

Με τη σειρά του, ο Μιχάλης Παπαντωνίου Business Development Director της NewCytech, που υπάγεται στον όμιλο της Logicom, αναφέρθηκε αρχικά στη συνεργασία της NewCytech με την Oracle, η οποία έχει πλέον επεκταθεί σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας, όπως financial services solutions, cloud και utilities solutions. Έπειτα, επικεντρώθηκε στο κύριο θέμα του συνεδρίου, το Cloud. «Δίνουμε στους πελάτες την επιλογή να αξιοποιήσουν τα τελευταία συστήματα cloud. Έτσι έχουν τα χέρια τους ελεύθερα από τον τεχνολογικό έλεγχο της επιχείρησης και μπορούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο τους». 

Drone
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ένα drone πέταξε στην αίθουσα και παρουσιάστηκε στους σύνεδρους η χρήση του εργαλείου και οι τεχνολογικές του ιδιαιτερότητες. Το drone, όπως σχολιάστηκε, είναι το μέλλον της κατοίκον παράδοσης και πολλών άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, αυτού του είδους η τεχνολογία θα είναι σύντομα ένα εργαλείο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από επιχειρήσεις

Δειτε Επισης

Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND
Νέος κύκλος εξαγορών στην Πληροφορική-Κοντά σε deal η Profile Software