Εντός βδομάδων διευθέτηση εκποιήσεων

Αισιοδοξία ότι τις επόμενες εβδομάδες η Βουλή θα ανάψει το πράσινο φως για την εφαρμογή του Νόμου για τις εκποιήσεις ακινήτων και του πλαισίου αφερεγγυότητας, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα ενημερώσει το Eurogroup για το ότι τα νομοσχέδια της αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων βρίσκονται ήδη  ενώπιον της Βουλής  και ότι τα πλείστα είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέτασης.  Εκτίμησε παράλληλα  ότι τις επόμενες εβδομάδες  θα υπάρξει οριστική επίλυση αυτού του ζητήματος .

Ο Υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε  ότι πρόκειται για ένα σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα το οποίο, σημείωσε, ρυθμίζει μεταξύ άλλων τα ζητήματα της πρώτης κατοικίας  και ενθαρρύνονται οι βιώσιμες αναδιαρθρώσεις. Μέσα από την οριστική ρύθμιση  του ζητήματος των εκποιήσεων και της αφερεγγυότητας, είπε ο κ.  Γεωργιάδης, η διαδικασία αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί  πολύ σύντομα, ίσως τον Απρίλιο,   επιτρέποντας  την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή της Κύπρου στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αρχίζει αύριο.

Η συμμετοχή της Κύπρου  στο πρόγραμμα ποσοτικής  χαλάρωσης, είναι μια προοπτική, είπε, που θα διευκολύνει καθοριστικά την οριστική αποκατάσταση της πιστοληπτικής  ικανότητας της Κύπρου, καθιστώντας τελικά αχρείαστη την όποια εξάρτηση στον υρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ ταυτόχρονα και παράλληλα θα είναι μια κίνηση που θα δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.

Συνεπώς έχουμε μπροστά μας μια σημαντική προοπτική ρυθμίζοντας εκκρεμότητες να προχωρήσουμε μπροστά, κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας