Πληροφορική: Στρατηγική επένδυση για τις επιχειρήσεις

«Όλα αλλάζουν, το μόνο που δεν αλλάζει είναι η αλλαγή». Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ράικος, Business & IT Strategist & President της VFREEmobile, Ελλάδας κατά τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου & Έκθεσης Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της τεχνολογίας στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο αλλά και την ανάγκη για σωστή χρήση αυτής. 

«Όταν βρεις τη λύση ενός προβλήματος το πρόβλημα έχει αλλάξει και η λύση είναι στην ουσία άκυρη είπε ο Albert Einstein. Η τεχνολογία αλλάζει ραγδαία και εμάς στόχος μας είναι να την κάνουμε να δουλέψει με το μέρος μας, να γίνουμε ανταγωνιστικοί, να διαχειριστούμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και να εξοικονομήσουμε πόρους», πρόσθεσε. 

Όπως είπε, μερικές από τις δικαιολογίες που αναφέρουν αρκετοί για να αποφύγουν τεχνολογικές δαπάνες είναι ότι η τεχνολογία δεν κάνει για εκείνους, ότι δεν έχουν budget, ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν κάτι που δουλεύει καλά και ότι δεν χρειάζεται να βάλουν κάτι αφού δεν το έχουν ούτε οι άλλοι. Το ζήτημα όμως, όπως τόνισε ο κ. Ράικος, είναι να βλέπουμε μπροστά και να μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. «Ο επιχειρηματίας πρέπει να δει το μέλλον για να πειστεί, να εντοπίσουμε τις ανάγκες του και να του δείξουμε πως θα τις καλύψει. Ταυτόχρονα, ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι διατεθειμένος να πάρει ρίσκα, να αλλάξει πράγματα, αλλά και να αποδεχθεί ότι θα πέσει στην αρχή για να ξανασηκωθεί. Η αρχή στην τεχνολογία δεν είναι ποτέ εύκολη», υπογράμμισε. 

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι ένας τεχνολογικός σύμβουλος πρέπει να κάνει τα δύσκολα εύκολα για έναν επιχειρηματία, ώστε να κατανοήσει τι μπορεί να του προσφέρει μια τεχνολογία, η χρηστή διακυβέρνηση και οι ολιστικές λύσεις. 

Δειτε Επισης

Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Επιστρέφει η σταθερή τηλεφωνία με κύριο μέσο τις συνδέσεις τύπου fiber optic-Αύξηση και στους χρήστες κινητής
Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό