Powered by

Στην αγορά αυτοοδηγούμενων οχημάτων και η Baidu

Η Baidu, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας, τρέχει πλέον στον αγώνα των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, το νέο αυτοοδηγούμενο όχημα της εταιρίας έχει ολοκληρώσει μια πλήρως αυτόνομη δοκιμή σε μια διαδρομή με διαφορετικά είδη δρόμων και τύπους καιρού.
 

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρία την οποία συχνά αποκαλούν «Google της Κίνας», τόνισε πως το όχημά της –ένα τροποποιημένο αυτοκίνητο της σειράς BMW 3- ολοκλήρωσε τη διαδρομή 30 χιλιομέτρων «εκτελώντας ένα ολοκληρωμένο σετ δράσεων οδήγησης και ανταποκρινόμενο με ακρίβεια στο περιβάλλον οδήγησης».

Με την ολοκλήρωση του τεστ, η Baidu εισέρχεται στην ομάδα των εταιριών τεχνολογίας που προσπαθούν να καθιερώσουν τη θέση τους στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην τεχνολογία αυτοκινήτων. Η Google επίσης δοκιμάζει ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο στο δρόμο, ενώ η Samsung ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θεσπίζει μια νέα επιχειρηματική ομάδα για να ερευνήσει τις σχετικές τεχνολογίες.

Το αυτοκίνητο της Baidu κατάφερε να εκτελέσει στροφές δεξιά και αριστερά, αναστροφές, να επιβραδύνει μετά τον εντοπισμό άλλων οχημάτων μπροστά του, να αλλάξει λωρίδες, να κάνει προσπεράσεις και άλλες ενέργειες. Το αυτόνομο όχημα έφτασε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Η κινεζική εταιρία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλα βήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, στη χαρτογράφηση και τα αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο