Powered by

Εξαίρετες οι σχέσεις Κύπρου - Μπαγκλαντές

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μπαγκλαντές Abdul Hamid και ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ντακά, με έδρα το Νέο Δελχί, Δημήτριος Θεοφυλάκτου επιβεβαίωσαν τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις και την άριστη συνεργασία των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και την από κοινού προσήλωση σε θέματα αρχών διεθνούς δικαίου.

Σε συνάντηση την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο κ. Θεοφυλάκτου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Hamid για συνεπή θέση που τηρεί η Μπαγκλαντές στο πλαίσιο συμμετοχής στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης διμερών σχέσεων σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, ο τουρισμός, η τεχνική συνεργασία και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος Hamid εξέφρασε το ενδιαφέρον χώρας του για ποιοτική αναβάθμιση της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της πραγματοποίησης συχνότερων επαφών τόσο σε επίπεδο ανώτερων αξιωματούχων όσο και άλλων φορέων.

Στη συνάντηση έγινε, επίσης, αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς που άπτονται, μεταξύ άλλων, της συμμετοχής των δύο χωρών στην Κοινοπολιτεία και το Κίνημα Αδεσμεύτων.

Ο Ύπατος Αρμοστής είχε, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Abul Hassan Mahmood Ali και την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Shirin Sharmin Chaudhury, με τους οποίους συζήτησε τρόπους συνεργασίας σε επίπεδο Υπουργείων Εξωτερικών και Κοινοβουλίων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode