Το «ethical drift» στον τραπεζικό τομέα

Μετά από αρκετά σκάνδαλα, τράπεζες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι αναγκασμένες να περνούν υπό έλεγχους για τη βελτίωση των «προτύπων συμπεριφοράς». Αυτοί οι έλεγχοι όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να βάλουν ένα τέλος στα σκάνδαλα μιας και πολλοί τους αμφισβητούν. Η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζει το 3ο Cyprus Banking Forum την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, το οποίο θα εξετάσει τη νέα θέση των τραπεζών στην Ευρώπη και τα μέτρα που αναγκαστικά θα πρέπει να υιοθετήσουν ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις τρέχουσες και τις νέες ρυθμίσεις, νέα τραπεζικά πρότυπα, και πολλά άλλα.

Το φόρουμ θα φιλοξενήσει καταξιωμένους ομιλητές από Κύπρο και εξωτερικό. Ένας από τους ομιλητές θα είναι και ο Michael Imeson, Contributing Editor του περιοδικού «The Banker», που είναι μέρος της Times Group Financial. Ο Imeson είναι επίσης και ο ανώτερος συντάκτης του FT Live, το τμήμα του συνεδρίων της Financial Times. O Micheal Imeson θα μοιραστεί τις απόψεις του στο 3ο Cyprus Banking Forum, σχετικά με την ηθική μετατόπιση στον τραπεζικό τομέα και θα δώσει παραδείγματα των φτωχών προτύπων επαγγελματικών και δεοντολογικών συμπεριφορών στον τραπεζικό τομέα, όπως την οικονομική αναφορά και το mis-selling προϊόντων. Μέσα από την εμπειρία του, θα μιλήσει για το Ηνωμένο Βασίλειο ως παράδειγμα και θα μιλήσει για τον τραπεζικό τομέα και το τι κάνουν για να βελτιώσουν τα πρότυπα όπως τους νόμους για τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα. 

Ο Michael Imeson είναι και ιδιόκτητης του Financial & Business Publications, ενός οργανισμού που παρέχει διάφορες υπηρεσίες. Πριν από την ίδρυση της δικής του εταιρείας, ήταν δημοσιογράφος για τις εφημερίδες, «The Times» και «Sunday Times» του Λονδίνου. Είναι μέλος του Chartered Institute for Securities and Investment (MCSI), και μέλος του Institute of Internal Communication (MIIC). Έχει γράψει και έχει εκδώσει διάφορα βιβλία συμπεριλαμβανομένων των «Dangers in E-Banking», «The Future of the Building Society Movement», και «Finance for Growth». Σπούδασε στο London School of MPhil in Government και στο Πανεπιστήμιο του Bradford History and Literature.

Το φόρουμ θα φέρει σ’ επαφή σημαίνοντα στελέχη του ευρωπαϊκού και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, καθώς και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, ώστε ν’ αναλύσουν και να συζητήσουν την πορεία των τραπεζών προς τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την κερδοφορία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τράπεζες της Κύπρου και το μέλλον τους, εξού και το φόρουμ αποτελεί για τα στελέχη του κυπριακού τραπεζικού τομέα μοναδική ευκαιρία για να ενημερωθούν και να συζητήσουν τις νέες τάσεις, να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους και να επωφεληθούν από τις γνώσεις και την εμπειρία των κορυφαίων ειδικών του κλάδου. 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Οργάνωση: ΙΜΗ και περιοδικό Gold. Χορηγοί: Cablenet Business, Logicom Solutions, Michael Kyprianou & Co. LLC και PwC Κύπρου. Εταιρικοί Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, Eurobank Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, RCB Bank Ltd, USB Bank Plc. Χορηγοί Επικοινωνίας: InBusiness News, Gold News, Sigmalive και Εκδοτικός Οίκος Δίας. Σε συνεργασία με: Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, CITEA και Transparency International. Υποστηρικτής: Unicare Cleaning Services LTD. 


Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Πάνε σε συνάντηση Kition, συντεχνίες και Γ. Παναγιώτου
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, έτοιμος να συνδράμει στην επίλυση της διαφοράς ο Βαφεάδης
Συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την PWC Κύπρου
Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Γίνε επιστήμονας για μια μέρα στο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει το Paradox Museum Limassol & CP Foodlab
O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)