Φ. Πηλείδης: Η Κύπρος έχει να επιδείξει σημαντικές επιδόσεις

Στον χαιρετισμό του στη 2η ετήσια εκδήλωση των «ΚΕΒΕ Business Leader Awards», ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), Φειδίας Πηλείδη, δήλωσε πως με τις βραβεύσεις αυτές στέλλεται το μήνυμα ότι η Κύπρος, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, έχει να επιδείξει και σημαντικές επιδόσεις.

«Ο νέος επιτυχημένος θεσμός που καθιέρωσε το ΚΕΒΕ, σε συνεργασία με την Εταιρεία ΙΜΗ, και την στήριξη των χορηγών μας Ernst & Young, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Carrefour Cyprus και Loel Ltd, στοχεύει στο να αναδεικνύει και να επιβραβεύει κάθε χρόνο επιχειρηματίες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν μέσα από την επιχειρηματική τους δράση και συμπεριφορά για τις ικανότητες, τις δεξιότητες, και την επιχειρηματική τους ηθική», σημείωσε ο κ. Πηλείδη.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τίμησε και φέτος με την παρουσία του την τελετή απονομής των βραβείων αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξη του ιδίου προσωπικά αλλά και της πολιτείας στις αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν και προσδιορίζουν την σωστή επιχειρηματική συμπεριφορά.

«Χαρακτηριστικά όπως διορατικότητα, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια και άριστη γνώση του τομέα που δραστηριοποιούνται, ευρίσκονται στο επίκεντρο των κριτηρίων επιλογής των βραβευομένων.  Η ικανότητα ενός επιχειρηματία να ηγείται, να εμπνέει και να καθοδηγεί τους συνεργάτες του, να εφαρμόζει καινοτόμες στρατηγικές, να διαθέτει όραμα και να ανοίγει νέους δρόμους σεβόμενος τους εργαζόμενους και τους ανταγωνιστές του αποτελεί το διαβατήριο σ’ αυτό που βραβεύουμε απόψε, την επιχειρηματική αριστεία», υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Ο κ. Πηλείδης τόνισε πως παράλληλα με τις βραβεύσεις στέλλεται το μήνυμα ότι το νησί μας, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, έχει να επιδείξει και σημαντικές επιδόσεις. «Με το θεσμό αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε και να καθιερώσουμε τα σωστά επιχειρηματικά πρότυπα που πρέπει να ακολουθούμε όλοι και ιδιαίτερα οι νέοι μας που σχεδιάζουν να εισέλθουν στο δύσκολο κόσμο του "επιχειρείν"», είπε.

Το ΚΕΒΕ, που πρωταγωνιστεί στην ανάδειξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αισθάνεται πολύ υπερήφανο που συνέδεσε το όνομά του και έθεσε τη σφραγίδα του σ’ αυτό το θεσμό.

Μαζί με την ΙΜΗ ως συνδιοργανωτές του θεσμού, έχουμε καθορίσει συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια και κανονισμούς που διέπουν την επιλογή και βράβευση των επιχειρηματιών. Θέλοντας να καλύψουμε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθορίσαμε διάφορες κατηγορίες βραβεύσεων, δίνοντας την ευκαιρία σ’ όλους σχεδόν τους επιχειρηματίες  να είναι υποψήφιοι για βράβευση.

Κλείνοντας, ο κ. Πηλείδη είπε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι νέες αυτές πρωτοβουλίες του ΚΕΒΕ αναγνωρίζονται από τον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου μας. Το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να καινοτομεί, να ανοίγει δρόμους και να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου»

Δειτε Επισης

Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Πάνε σε συνάντηση Kition, συντεχνίες και Γ. Παναγιώτου
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, έτοιμος να συνδράμει στην επίλυση της διαφοράς ο Βαφεάδης
Συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την PWC Κύπρου
Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Γίνε επιστήμονας για μια μέρα στο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει το Paradox Museum Limassol & CP Foodlab
O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)