Λ. Ιωάννου: Business Leader στην Κατηγορία Τουρισμός, Εστίαση και Ψυχαγωγία

Ο Λύσανδρος Ιωάννου είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PHC, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη βιομηχανία εστιατορίων, καφετεριών και τροφοδοσίας της Κύπρου. Ο όμιλος διαχειρίζεται περισσότερες από 90 μονάδες Pizza Hut, KFC, Taco Bell, Wagamama, Caffè Nero, Burger King  και άλλες στην Κύπρο και την Ελλάδα με 1.700 άτομα προσωπικό.

Είναι απόφοιτος του London School of Economics, εργάστηκε για την Pepsi Cola International ως αντιπρόεδρος marketing για Μέση Ανατολή, Αφρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς επίσης ως περιφερειακός πρόεδρος για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Εργάστηκε επίσης στην Procter & Gamble σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Ευρώπη.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο όμιλος του οποίου ηγείται έχουν αναγνωριστεί επανειλημμένα τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό. Στις διακρίσεις αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι ακόλουθες: 2014 - Time Out Reader’s Choice Award για το Wagamama, 2013 - Επιχειρηματίας της Χρονιάς  από τα Johnny Walker Man of the Year Awards, 2012 - Manager of the Year από το περιοδικό IΝ Business και 2011 - Chairman’s Award για την εταιρεία Pizza Hut Κύπρου που διακρίθηκε ως η καλύτερη στην Ευρώπη.

Ο Λύσανδρος Ιωάννου θεωρεί ως τη μεγαλύτερη επιτυχία του ομίλου PHC το ότι όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε, κατά τη περίοδο της κρίσης, αλλά κατάφερε να κάνει κιόλας τη μεγαλύτερη επέκταση στην ιστορία του, ανοίγοντας 30 νέα εστιατόρια. Εκτιμά, επίσης, ότι το επιτυχημένο λανσάρισμα των Caffè Nero και Burger King δημιουργεί μεγάλα περιθώρια επέκτασης στο μέλλον. 

Στα άμεσα σχέδια του ομίλου είναι η παρουσίαση του πρώτου στην περιοχή Celebrity Chef εστιατορίου και δημοφιλούς γαλλικής αλυσίδας εστίασης. 

 

Δειτε Επισης

Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Πάνε σε συνάντηση Kition, συντεχνίες και Γ. Παναγιώτου
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, έτοιμος να συνδράμει στην επίλυση της διαφοράς ο Βαφεάδης
Συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την PWC Κύπρου
Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Γίνε επιστήμονας για μια μέρα στο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει το Paradox Museum Limassol & CP Foodlab
O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)