Β. Ειρήναρχος: Business Leader στην Κατηγορία Υπηρεσίες

Ο Βαρνάβας Ειρήναρχος, το μικρότερο παιδί οκταμελούς οικογένειας από τον Αγρό, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και έλαβε πτυχίο στη διεύθυνση επιχειρήσεων. Ακολούθως παρακολούθησε μεταπτυχιακά στο ίδιο πανεπιστήμιο, στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία άρχισε το 1983 σε εταιρεία  πληροφορικής. Tο 1986 ίδρυσε τη Logicom Limited, που μέχρι το 1992 ασχολείτο αποκλειστικά με την εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ακολούθως οι δραστηριότητες της εταιρείας επικεντρώθηκαν στον τομέα διανομής προϊόντων πληροφορικής και στη συναρμολόγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την επωνυμία Arrow.

Το 2000 οι μετοχές της εισάχθηκαν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου,  έκτοτε δε κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος  διοικητικού συμβούλου σε αυτήν.

Στη συνέχεια και παράλληλα με την ταχεία επέκτασή της στο εξωτερικό, η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στους τομείς των ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, του λογισμικού, των λύσεων δικτύων και επικοινωνιών και της εκτέλεσης και διαχείρισης μεγάλων έργων υποδομής, όπως για παράδειγμα τα εργοστάσια αφαλάτωσης στην Επισκοπή και στη Λάρνακα, στα οποία η Logicom είναι συνιδιοκτήτης.   

Η εταιρεία αναπτύσσεται με αξιοσημείωτους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα παρουσία σε 22 χώρες, να εργοδοτεί πάνω από  750 στελέχη και να παρουσιάζει ένα κύκλο εργασιών που αναμένεται να πλησιάσει φέτος το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Το 90% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Πρόσθετα, έχει αναγνωριστεί σε περιφερειακό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, για την ποιότητα των υπηρεσιών και των καινοτόμων λύσεων που εφαρμόζει.

Ως αποτέλεσμα, στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται πέραν των 10.000 πελατών από 30 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο, τη Βόρειο Αφρική και στην Ασία. Απόδειξη της διεθνούς αναγνώρισης της εταιρείας αποτελεί και η πρόσκληση , το 2014, για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Διανομής Τεχνολογίας (Global Technology Distribution Council – GTDC).

Δειτε Επισης

Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Πάνε σε συνάντηση Kition, συντεχνίες και Γ. Παναγιώτου
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, έτοιμος να συνδράμει στην επίλυση της διαφοράς ο Βαφεάδης
Συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την PWC Κύπρου
Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Γίνε επιστήμονας για μια μέρα στο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει το Paradox Museum Limassol & CP Foodlab
O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)