Powered by

Σε ιδιώτες η θεωρητική εξέταση για την οδήγηση

Στον ιδιωτικό τομέα προτίθεται να αναθέσει το Υπουργείο Μεταφορών τη θεωρητική εξέταση για εξασφάλιση άδειας οδήγησης.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews o Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κoλέττας, τα έγγραφα προσφορών ετοιμάζονται από το Υπουργείο Μεταφορών, έτσι ώστε το θεωρητικό κομμάτι της εξέτασης για την εξασφάλιση άδειας οδήγησης να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα.

«Όποιος θέλει να αποκτήσει άδεια οδήγησης θα πρέπει να περάσει την θεωρητική εξέταση που θα περιλαμβάνει εκτός από τα σήματα, ερωτήσεις του τύπου τι γίνεται σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, όταν ο δρόμος είναι χιονισμένος κλπ. και ερωτήσεις αντίληψης κινδύνου για να προβλέψει ο υποψήφιος οδηγός το επόμενο βήμα» τόνισε ο κ. Κολέττας.

Η θεωρητική εξέταση θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, από τον οποίο θα βγαίνει αυτόματα και το αποτέλεσμα. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, οι υποψήφιοι οδηγοί καλούνται να απαντήσουν σε 35 ερωτήσεις, με περιθώριο τριών λαθών.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να είναι οργανισμός με εκπαιδευτική εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, ενώ θα πρέπει να διαθέτει ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις με συνεχή δυνατότητα ανανέωσης των ερωτήσεων.

Η όλη διαδικασία θα είναι υπό την άμεση επίβλεψη της κυβέρνησης. Όπως είπε ο κ. Κολέττας, με αυτό τον τρόπο η θεωρητική εξέταση θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα και η πρακτική θα πραγματοποιείται από τις κρατικές αρχές, όπως συμβαίνει και σήμερα.

 

Δειτε Επισης

Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Πράσινο από Υπουργικό στο ν/σ για ωφελήματα αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων-Ποιες οι διαφοροποιήσεις
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τρίτη
Εγκρίνει το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το Ecofin