Powered by

Huawei: Αύξηση 7% στις πωλήσεις σε Κίνα και Ευρώπη

Οι συνολικές αποστολές smartphones από τη Huawei, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έφτασαν τα 27,4 εκατομμύρια τεμάχια, αντιπροσωπεύοντας μια ετήσια αύξηση της τάξεως του 63%. Συγκριτικά οι συνολικές ετήσιες αποστολές της βιομηχανίας των smartphones για το 2015 αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,3%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία, οι mid-to-high end συσκευές αποτέλεσαν το 33% των πωλήσεων της, σημειώνοντας 7% αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου αποδεικνύουν ξεκάθαρα την επιτυχία της αναπτυξιακής στρατηγικής μας», σχολίασε ο Ρίτσαρντ Γιού, CEO του Huawei Consumer BG, και συνέχισε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αξιοσημείωτη ανάπτυξή μας σε αγορές εκτός Κίνας και την αυξημένη ζήτηση για τις mid-to-high end συσκευές μας. Κινούμενοι σε αυτούς τους ρυθμούς, είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να αγγίξουμε τον στόχο μας για αποστολή 100 εκατομμύριων smartphones μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Οι αποστολές smartphones της Huawei στην Ευρώπη και σε περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αυξήθηκαν κατά 98% και 70% αντίστοιχα, μέσα σε ένα έτος. Στην Κίνα, όπου ηγείται της αγοράς των smartphones με μερίδιο 15,2% (για τον Σεπτέμβριο), η ετήσια αύξηση των αποστολών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου ήταν της τάξης του 81%.

Σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα της GfK, η Huawei κατάφερε να διατηρηθεί ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές smartphones διεθνώς, για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου του τρέχοντος έτους, με μερίδιο αγοράς 9,5%.

ΠΗΓΗ: protothema.gr / newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός