Doctors 24: Ο ηλεκτρικός σύνδεσμος ιατρών, κέντρων και ασθενών

Την ώρα που οι διαδικασίες και οι σχεδιασμοί για το ΓεΣΥ, ακόμη και στα χρόνια του Μνημονίου για την Κύπρο, παίρνουν συνεχείς παρατάσεις, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα κάνει το πρώτο, ιδιωτικό βήμα για τον λεγόμενο ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι η ιστοσελίδα Doctors 24 συνδέει ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ασθενείς με μόνη προϋπόθεση την πρόσβ αση στο διαδίκτυο.

Η ιδέα
Η ιδέα για τη δημιουργία του διαδικτυακού τόπου Doctors 24, προέκυψε από το χάος που υπάρχει στα δημόσια νοσηλευτήρια και τους φάκελους ασθενών οι οποίοι συχνά χάνονται αλλά και από την ανάγκη κάποιος ιδιώτης γιατρός να έχει πρόσβαση στο ιστορικό υγείας ενός ασθενή.

Τα εν λόγω δεδομένα ώθησαν μια ομάδα τριών ατόμων να δημιουργήσει το Doctor 24, στο οποίο ήδη ιατροί και διαγνωστικά κέντρα συμμετέχουν, προκειμένου να παρέχουν στους ασθενείς τους πιο οργανωμένες υπηρεσίες. Παράλληλα, ασθενείς έχουν ήδη εγγραφεί στο σύστημα, με σκοπό να υπάρχουν συγκεντρωμένες πληροφορίες όπως το ιστορικό τους, οι επισκέψεις τους σε γιατρούς, οι αναλύσεις ή παθήσεις που έχουν κ.α.

Υλοποίηση και πλάνα για το μέλλον
Αν και μετρά μερικές εβδομάδες η πλατφόρμα Doctor 24 έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό τόσο από γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα όσο και ασθενών, που θέλουν τα δεδομένα σε σχέση με την υγεία τους να φυλάσσονται οργανωμένα και σε αυτά να έχει πρόσβαση ο εκάστοτε ιατρός που χρειάζεται να τους εξετάσει.

Την ίδια ώρα η διαδικτυακή πλατφόρμα Doctor 24 θα παρέχει σειρά υπηρεσιών που θα ευκολύνουν τη ζωή τόσο των γιατρών όσο και των ασθενών, όπως η διαδικτυακή διευθέτηση επισκέψεων, η αλλαγή τους, η συνταγογράφηση προκειμένου να έχουν σε αυτή πρόσβαση και φαρμακοποιοί. Την ίδια στιγμή εάν κάποιος χρήστης του Doctor 24 πάθει κάτι στο εξωτερικό θα μπορεί να ενημερώσει αναλυτικά για το ιστορικό υγείας του, τον γιατρό ή το κέντρο υγείας το οποίο θα επισκεφτεί σε άλλη χώρα.

Η λίστα με τα συνεργαζόμενα κέντρα και ιατρούς του Doctors 24 βρίσκεται διαδικτυακά στη διεύθυνση: www.doctors24.com.cy

 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας