Mediterranean Hospital: Λειτουργεί καρδιοχειρουργικό τμήμα

Ο Κύπριος καρδιοχειρουργός Δρ. Σωτήρης Τσαγκάρης αναλαμβάνει την ιατρική ευθύνη λειτουργίας του νέου Καρδιοχειρουργικού Τμήματος στο Mediterranean Hospital of Cyprus από τον Οκτώβριο 2015.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό νοσοκομείο, ο Δρ. Τσαγκάρης κουβαλά μαζί του μια τεράστια εμπειρία στον τομέα της Καρδιοχειρουργικής, της επιστημονικής έρευνας και της αποτελεσματικής κλινικής ηγεσίας.

Σημείωνεται πως κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του ο Δρ. Τσαγκάρης, παρέμεινε επιστημονικά ενεργός και πλήρως ενημερωμένος για όλες τις ιατρικές εξελίξεις στον τομέα του.  Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 συνέδρια (Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική), είναι συγγραφέας και συμμετείχε ενεργά σε πολλές δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες και ανακοινώσεις.  Τα επιστημονικά και κλινικά του ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, ολική αρτηριακή επαναγγείωση του μυοκαρδίου, επιδιορθώσεις βαλβίδων, επέμβαση και χειρουργική αορτής, την προστασία του μυοκαρδίου και τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (Minimal Invasive Cardiac Surgery).

Ο Δρ. Τσαγκάρης εξηγεί ότι η δέσμευση και το όραμα του δεν ήταν μόνο η δημιουργία ενός καρδιοχειρουργικού τμήματος, αλλά η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης καρδιοχειρουργικής μονάδας στο πλαίσιο της σύγχρονης καρδιοχειρουργικής. “Δουλεύοντας σε αυτό το πλαίσιο μας δίδεται η ευκαιρία να προσφέρουμε μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη γκάμα σύγχρονων θεραπευτικών επιλογών προς τον ασθενή”.

Τέλος, ο Δρ. Τσαγκάρης αναφέρθηκε στην μεγάλη λίστα αναμονής του καρδιοχειρουργικού τμήματος στον δημόσιο τομέα "Η καρδιακή νόσος είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας σε όλο τον κόσμο και δυστυχώς το είδος της ασθένειας που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.  Το να ταξιδεύει ένας ασθενής στο εξωτερικό, ή ακόμη και σε μια άλλη πόλη, προκειμένου να λάβει άμεση θεραπεία δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για όσους υποφέρουν από καρδιακές νόσους. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το εγχείρημα θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για να εξομαλυνθεί η ταλαιπωρία αυτών των ασθενών, και θα βελτιώσει την πρόσβασή τους σε προηγμένες μορφές καρδιακής φροντίδας, εξασφαλίζοντας τους ότι θα λάβουν ασφαλή, υψηλής ποιότητας χειρουργική φροντίδα σε εύθετο χρόνο."

Ο Δρ. Τσαγκάρης λειτουργεί καθημερινά ιατρείο στο Mediterranean Hospital of Cyprus στην Λεμεσό, έχει ήδη αναλάβει το ρόλο του ως επικεφαλής του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος και έχει πραγματοποιήσει αριθμό επεμβάσεων με την συμμετοχή της εξειδικευμένης καρδιοχειρουργικής του ομάδας που βρίσκεται μόνιμα στην Λεμεσό.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας