Powered by

Λόρδος Λαμόντ: Βλέπει πολύ αργό ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Ο Λόρδος Λαμόντ, πρώην Υπουργός Οικονομικών και μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Τζον Μέιτζορ, μίλησε στο έκτο Limassol Economic Forum που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου, σχετικά με τις πρόσφατες και τις μελλοντικές εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και την Ευρωζώνη.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας συνεχάρη την Κύπρο για την πρόοδο στην οικονομία μετά από μια «τραυματική» περίοδο και σημείωσε το γεγονός ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν παράλογη και απρόβλεπτη και με αυτό τον τρόπο κατάφερνε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
Για την περίπτωση της Ελλάδας σημείωσε πως η αβεβαιότητα παραμένει ενώ τόνισε πως παρόλο που το ΑΕΠ έχει μειωθεί δραματικά και τα μέτρα λιτότητας κάνουν και θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα, οι μεταρρυθμίσεις ήταν και είναι αναγκαίες.

Ο Λόρδος Λαμόντ βλέπει μια πολύ αργή ανάπτυξη μακροπρόθεσμα για την ευρωζώνη ενώ ανέφερε ότι ακόμη και αν η Ευρωζώνη καταφέρει να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξής της δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί σωστά.

Η Κίνα επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της Ευρωζώνης
«Ο “ερχομός” του αποπληθωρισμού της Κίνας στην Ευρωζώνη είναι μια δραματική αλλαγή», τόνισε ο Λόρδος Λαμόντ ενώ πρόσθεσε πως, «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην οικονομία της Ασίας και της Κίνας.

Είναι σίγουρα αλήθεια ότι η οικονομία της Κίνας έχει επιβραδυνθεί δραματικά καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 20% κατά το 2015 επηρεάζοντας τις επενδύσεις και την αγορά ακινήτων».

Τέλος, ο Λόρδος Λαμόντ δεν πιστεύει ότι η Κίνα θα καταρρεύσει. «Οι αναδυόμενες αγορές θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και πάλι, αλλά θα αντιμετωπίσουμε έναν κόσμο με χαμηλό πληθωρισμό», κατέληξε.

Βρείτε το πλήρες κείμενο στα αγγλικά εδώ.

 

Δειτε Επισης

Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός-Νέα πτώση πέραν του 2%
Οι 10 πιο κερδισμένες μετοχές από την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Παγκόσμιο χρέος: Ποιες χώρες το εκτινάσσουν την ώρα που οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικοί πόλεμοι εντείνουν την κρίση
Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία