Powered by

Λόρδος Λαμόντ: Βλέπει πολύ αργό ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Ο Λόρδος Λαμόντ, πρώην Υπουργός Οικονομικών και μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Τζον Μέιτζορ, μίλησε στο έκτο Limassol Economic Forum που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου, σχετικά με τις πρόσφατες και τις μελλοντικές εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και την Ευρωζώνη.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας συνεχάρη την Κύπρο για την πρόοδο στην οικονομία μετά από μια «τραυματική» περίοδο και σημείωσε το γεγονός ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν παράλογη και απρόβλεπτη και με αυτό τον τρόπο κατάφερνε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
Για την περίπτωση της Ελλάδας σημείωσε πως η αβεβαιότητα παραμένει ενώ τόνισε πως παρόλο που το ΑΕΠ έχει μειωθεί δραματικά και τα μέτρα λιτότητας κάνουν και θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα, οι μεταρρυθμίσεις ήταν και είναι αναγκαίες.

Ο Λόρδος Λαμόντ βλέπει μια πολύ αργή ανάπτυξη μακροπρόθεσμα για την ευρωζώνη ενώ ανέφερε ότι ακόμη και αν η Ευρωζώνη καταφέρει να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξής της δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί σωστά.

Η Κίνα επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της Ευρωζώνης
«Ο “ερχομός” του αποπληθωρισμού της Κίνας στην Ευρωζώνη είναι μια δραματική αλλαγή», τόνισε ο Λόρδος Λαμόντ ενώ πρόσθεσε πως, «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην οικονομία της Ασίας και της Κίνας.

Είναι σίγουρα αλήθεια ότι η οικονομία της Κίνας έχει επιβραδυνθεί δραματικά καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 20% κατά το 2015 επηρεάζοντας τις επενδύσεις και την αγορά ακινήτων».

Τέλος, ο Λόρδος Λαμόντ δεν πιστεύει ότι η Κίνα θα καταρρεύσει. «Οι αναδυόμενες αγορές θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και πάλι, αλλά θα αντιμετωπίσουμε έναν κόσμο με χαμηλό πληθωρισμό», κατέληξε.

Βρείτε το πλήρες κείμενο στα αγγλικά εδώ.

 

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός