Powered by

Συνάντηση Λακκοτρύπη με Γάλλους επενδυτές

Ζητήματα που άπτονται του επενδυτικού και επιχειρηματικού τους ενδιαφέροντος έθεσαν ενώπιον του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, Γάλλοι επενδυτές και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πρόγευμα με τον Υπουργό», που διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), οι Γάλλοι επενδυτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον υπουργό θέματα που σχετίζονται με το επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου και τις ευρύτερες προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γάλλος πρέσβης, Jean Luc Florent και μέλη του Κυπρο-Γαλλικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (The Cyprus-French Business Association). Από πλευράς CIPA, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης, ο αντιπρόεδρος Χρίστος Μαυρέλλης και άλλα μέλη του Δ.Σ.  

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Λακκοτρύπης ενημέρωσε τους επενδυτές σχετικά με την πρόοδο της Κύπρου στην προσπάθειά της για προσαρμογή στο συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και αναθεώρηση του αναπτυξιακού της μοντέλου και υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των συλλογικών προσπαθειών για οικονομική ανάκαμψη.

Ο υπουργός ανέλυσε επιπλέον τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος σε διάφορους τομείς και διαβεβαίωσε τους Γάλλους επενδυτές ότι η κυβέρνηση θα σταθεί παραστάτης στα μελλοντικά επενδυτικά τους σχέδια. Στάθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του ιδίου στη γαλλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο εμπορικής αποστολής.

Τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με όλους τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, μέσα από παρόμοιες εκδηλώσεις, ο υπουργός Ενέργειας συνεχάρη τον CIPA για την πρωτοβουλία του. 

Με τη σειρά τους, οι Γάλλοι επενδυτές ευχαρίστησαν τον υπουργό και τον CIPA για τη διαχρονική βοήθεια και στήριξη που κατά καιρούς τους έχουν προσφέρει. Αναγνώρισαν επιπλέον τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την υπερπήδηση των όποιων γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών και τη δημιουργία ακόμη πιο φιλικού επενδυτικού κλίματος, ενώ υπογράμμισαν ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στον σωστό δρόμο, όπως επιβεβαιώνεται και μέσα από την πρόοδο που έχει καταγράψει. 

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του CIPA, κ. Αγκαστινιώτης, σημείωσε ότι καταγράφηκαν οι απόψεις και εισηγήσεις των επενδυτών σχετικά με το παρόν επενδυτικό περιβάλλον και τους τρόπους βελτίωσής του, με σκοπό να δρομολογηθούν οι αναγκαίες ενέργειες για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Ευχαρίστησε, ακολούθως, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Κύπρο και διαβεβαίωσε ότι ο CIPA θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ