Κύπρος - Κατάρ υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Κύπρος και Κατάρ υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση δράσεων για περαιτέρω ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, oλοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της 1ης Συνόδου της Μεικτής Επιτροπής Κύπρου-Κατάρ για Οικονομική και Τεχνική Συνεργασία, που πραγματοποιήθηκαν στη Ντόχα. Από κυπριακής πλευράς, προήδρευσε ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργίου, ενώ από πλευράς του Κατάρ, ο Υπουργός Οικονομικών και Εμπορίου Sheikh Ahmed bin Jassim Al Than.

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου, οι δυο χώρες υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση δράσεων για περαιτέρω ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, έγινε ανασκόπηση της οικονομικής κατάστασης των δυο χωρών και επισημάνθηκε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για αύξηση του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών.

Η κυπριακή πλευρά επεσήμανε ότι η οικονομία της έχει ήδη μπει σε πορεία ανάκαμψης ενώ παράλληλα, ανέλυσε τις ευκαιρίες και προοπτικές που παρουσιάζονται για επενδύσεις στο νησί, τόσο από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κυβέρνησης, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας της Κύπρου και του Κατάρ στους τομείς των μεταφορών (αερομεταφορές, οδικές μεταφορές και εμπορική ναυτιλία), της ενέργειας, της γεωργίας, της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, της υγείας, της επεξεργασίας του νερού, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω Μεικτή Επιτροπή, συστάθηκε με βάση τη Συμφωνία για Οικονομική και Τεχνική Συνεργασία που είχε υπογραφεί μεταξύ της Κύπρου και του Κατάρ από το Νοέμβριο του 2008.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας