Γερμανία: Άνοδος κατανάλωσης, μείωση ανεργίας

Αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το Νοέμβριο, σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, όπως κατέδειξαν επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη (7/1), ενώ η ανεργία μειώθηκε το Δεκέμβριο, παρά την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη που παρουσιάζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις, οι οποίες καταμετρούν την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στην οικονομία, αυξήθηκαν το Νοέμβριο κατά 1,0%, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

Τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 2,0%.

Σε 12μηνη βάση, ωστόσο, η ζήτηση το Νοέμβριο μειώθηκε κατά 0,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2014, οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αναφέρει η Destatis, η οποία αναμένει ότι οι λιανικές πωλήσεις για το σύνολο του 2014 θα αυξηθούν κατά 1,1% - 1,3%, σε σύγκριση με το 2013.

Εξάλλου, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στη Γερμανία, με βάση εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, μειώθηκε κατά 27.000 το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν μικρή μείωση των ανέργων κατά 5.000 .

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,5% το Δεκέμβριο, από 6,6% το Νοέμβριο, σύμφωνα με το Γραφείο Εργασίας της Γερμανίας.

Με βάση μη προσαρμοσμένες όρους, ωστόσο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 46.700, στα 2.764.000 και το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Δεκέμβριο στο 6,4%, από 6,3% τον προηγούμενο μήνα.

 "Η αγορά εργασίας συνέχισε να εξελίσσεται ευνοϊκά, ανεξάρτητα από την αδύναμη οικονομία", σημειώνει το γερμανικό Γραφείο Εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος
Εμπορικά ακίνητα: Αυξάνονται τα ενοίκια, υποχωρεί η ύφεση στην Ευρώπη