Powered by

Ο Τσίπρας προβληματίζει και τη Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι θα υπάρχουν «επιπτώσεις» αν ευρωπαϊκές χώρες προσπαθήσουν να επαναδιαπραγματευτούν το χρέος τους, λίγες μέρες πριν τις ελληνικές εκλογές με φαβορί το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που τάσσεται εναντίον της λιτότητας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Λαγκάρντ, η οποία μιλούσε σε συνέντευξης που παραχώρησε την εφημερίδα “Irish Times” κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Δουβλίνο, ανέφερε ότι «οι συλλογικές προσπάθειες είναι καλοδεχούμενες, αλλά την ίδια στιγμή το χρέος, είναι χρέος και αποτελεί συμβόλαιο».

«Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχουν επιπτώσεις στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη (που υπάρχει) στην υπογραφή», είπε.

Στο μεταξύ, ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν φαίνεται να είναι θετικός σε μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί με τον κ. Νούναν σε μια στιγμή όπου η Ιρλανδία θέτει τέρμα την δημοσιονομική λιτότητα και επανέρχεται στην ανάπτυξη.

Κάλεσε την Ιρλανδία να διατηρήσει αυτά που κέρδισε με τόσο κόπο.

«Αυτό που ελπίζω είναι ότι όλες οι προσπάθειες και οι θυσίες που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια δεν θα είναι μάταιες και δεν θα πάνε χαμένες λόγω υπερβολικών μέτρων», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Εμπιστεύομαι τη σοφία των Ιρλανδών πολιτών για να δουν «τι είναι προς το συμφέρον της χώρας, της οικονομίας και του λαού της Ιρλανδίας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών