Eurosuccess Consulting: Υποστήριξη της Γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting συμμετέχει στο έργο Women entrepreneurship enhancement (WIN), το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο, στην κατανόηση των χαρακτηριστικών της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την σχέση τους με το γεωγραφικό και κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο, καθώς επίσης και στην προώθηση της δημιουργίας και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων.

Η καινοτομία του έργου, έγκειται στον συνδυασμό εκπαίδευσης και καθοδήγησης (mentoring) γυναικών, οι οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά είτε βρίσκονται στα αρχικά στάδια της επιχειρηματικής τους δραστηριοποίησης.

Τα σημαντικότερα στάδια του έργου εν συντομία, είναι η Έρευνα μέσα από μελέτη διαφόρων πηγών και ερωτηματολογίων, η Αναβάθμιση και Προσαρμογή των εκπαιδευτικών υλικών και η Πιλοτική εφαρμογή τους σε κάθε χώρα η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα (Κύπρος, Ουγγαρία, Πολωνία και Ιταλία). Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 2 χρόνια, από 01/11/2013 μέχρι 31/10/2015.

Στο παρόν στάδιο, μετά και την επιτυχημένη διεξαγωγή της έρευνας στην κάθε συμμετέχουσα χώρα, διεξάγεται η αναβάθμιση και η προσαρμογή των εκπαιδευτικών υλικών με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών και καθοδηγητών. Παράλληλα, διαμορφώνονται οι διαδικασίες και η μεθοδολογία της πιλοτικής εφαρμογής, η οποία θα διεξαχθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 όπως επίσης η επιλογή των συμμετεχόντων κάθε χώρας.

Συνεργάτες της Eurosuccess Consulting στην συγκεκριμένη προσπάθεια είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και ο Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών & Επαγγελματιών Πάφου.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.win-project.eu  ή/και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu  

 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού