Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων του CIIM

Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων, διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του CIIM, ENTICE με τη στήριξη της CYTA. 

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία νέων, καινοτόμων ανεξάρτητων επιχειρήσεων με παγκόσμια προοπτική (start-ups), οι οποίες βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης τους με έμφαση στις web-based επιχειρήσεις, καθώς και στις επιχειρήσεις που βασίζονται σε νέα γνώση και υψηλή τεχνολογία. 

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα πρέπει να απαρτίζονται από 2-5 μέλη, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να είναι φοιτητής ή απόφοιτος (alumni) του CIIM.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο αποτελείται από την κατάρτιση μιας σύντομης περιγραφής της επιχειρηματικής ιδέας (Business Concept Statement) ακολουθούμενη από μια παρουσίαση 5 λεπτών στην επταμελή κριτική επιτροπή. 

Το δεύτερο στάδιο, το οποίο θα είναι ανοικτό μόνο για τις ομάδες που θα περάσουν με επιτυχία το πρώτο στάδιο, αποτελείται από την κατάρτιση ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου 20 σελίδων ακολουθούμενου από μια παρουσίαση 10 λεπτών στην επταμελή επιτροπή που θα είναι ανοικτή για το κοινό. 

Μεταξύ των φάσεων 1 και 2, οι επιτυχημένες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου τους από μία ομάδα έμπειρων μεντόρων, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του CIIM, συνεργαζόμενων εταίρων και ατόμων με εμπειρία στη δημιουργία επιχείρησης.
 
Ως προθεσμία για την υποβολή της σύντομης περιγραφής της επιχειρηματικής ιδέας έχει καθοριστεί η 10η Νοεμβρίου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες, προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και ηλεκτρονική υποβολή ιδέας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα  http://www.ciim.ac.cy/general.html ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22462246.
         
Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας CIIM, ENTICE μπορεί να υποστηρίξει στην δικτύωση μελών για την δημιουργία ομάδας. 

Το ENTICE έχει ως στόχο του να δράσει ως καταλύτης στη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων μέσω της παροχής συμβουλών, της κατάρτισης, της καθοδήγησης και της παροχής υπηρεσιών τύπου ACCELERATOR, να παρέχει εξειδικευμένη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε θέματα επιχειρηματικότητας και διαχείρισης καινοτομίας και να διενεργεί ακαδημαϊκή έρευνα και έρευνα πεδίου. 

Δειτε Επισης

Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία