Μ. Βalm: Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε προς το μέλλον

Το τοπίο των επενδύσεων στην Κύπρο και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης είναι αισιόδοξο, καθώς τόσο οι οικονομίες όσο και οι αγορές ανακάμπτουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση. 
 
Οι ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές ψάχνουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους σε μια εποχή που οι αποδόσεις είναι χαμηλές.

Σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, η η Emergo Wealth παρουσιάζει το Investment Expert Conference στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. 

Το συνέδριο έχει ως κύριο σκοπό να παρέχει έγκυρη πληροφόρηση για τις προοπτικές των διεθνών αγορών και επενδυτικών προϊόντων που αφορούν στον τομέα των ταμείων συντάξεων και προνοίας, προωθώντας με πρακτικά παραδείγματα και αναλύσεις ειδικών, λύσεις και προτάσεις  που προσφέρουν ασφαλείς επενδύσεις για συνταξιοδοτικά σχέδια, αλλά και σε άλλες εναλλακτικές μορφές επένδυσης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Δρ Mike F. Balm, Διευθύνων Σύμβουλος της Emergo Wealth εξέφρασε την άποψη ότι το φετινό συνέδριο είναι πιο επίκαιρο και σημαντικό όσο ποτέ. «Όπως απέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα, μπορούμε να χάσουμε την ευημερία και τον πλούτο πολύ γρήγορα, ενώ η ανάπτυξη και η ανοικοδόμηση παίρνουν πιο πολύ χρόνο».
Επικαλούμενος την εν εξελίξει οικονομική κρίση, ο Δρ. Balm παρέθεσε τη δήλωση του Edmund Burke για να δώσει έμφαση στα λεχθέντα του. «Εκείνοι που δεν ξέρουν ιστορία είναι μοιραίο να την επαναλάβουν».

 «Αλλά με την κρίση, έρχονται ευκαιρίες», συνέχισε ο Δρ. Balm. «Τώρα», τόνισε, «είναι η ώρα να κοιτάξουμε προς το μέλλον», προσθέτοντας ότι οι συνάδελφοί του - καθ 'όλη τη διάρκεια του συνεδρίου - θα δείξουν πώς θα μπορούσε κανείς να διαχειριστεί κατάλληλα συγκεκριμένες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να εμπλουτίσουν τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών και τελικά να επωφεληθούν από τις μοναδικές ευκαιρίες που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. 

Το συνέδριο της Emergo Wealth απευθύνεται στις Διαχειριστικές Επιτροπές των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως, Διευθυντές και Συμβούλους των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως, λογιστές, δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, χρηματοοικονομικούς συμβούλους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές, CEOs και CFOs, διαχειριστές κεφαλαίων, σε επενδυτικές υπηρεσίες τραπεζικών ιδρυμάτων και στις αρμόδιες αρχές του κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Zemcik: Το εμπάργκο αποδεικνύεται απειλή

Δειτε Επισης

Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
Ενώπιον του Υπουργικού ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025-Οι τρεις βασικές στοχεύσεις του
Αμέριστη στήριξη και εξαιρετικά θετικό για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα το κλίμα στις ΗΠΑ-«Αξιόπιστος σύμμαχος...»