ΕΒΕ Λάρνακας: Προσωρινή συγκατάθεση για λιμάνι

Θεωρούμε ότι η απόφαση για προσωρινή χρήση του Λιμανιού της Λάρνακας ως σταθμού εξυπηρέτησης των διερευνητικών διατρήσεων δίνει άνεση χρόνου σε όλους μας για σοφότερες σκέψεις και σωστό προγραμματισμό, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας.

Ο τομέας των υδρογονανθράκων είναι ένας νέος τομέας για μας, προστίθεται.  «Δεν τον γνωρίζουμε σε βάθος ούτε ως κοινωνία, ούτε ως κράτος, όμως είναι ένας ώριμος και καλά μελετημένος τομέας για άλλες χώρες που τον αξιοποιούν με επιτυχία και ασφάλεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι η άντληση γνώσεων, ενημέρωσης και εμπειρογνωμοσύνης μέσα από τις εμπειρίες άλλων χωρών και αξιόπιστων μελετών- και εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέπει - να καταλήξουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις μέσα από διάλογο και σωστή ενημέρωση».

 

Προσθέτει δε, πως αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή τα δεδομένα που είναι μπροστά μας, θεωρούμε ότι δε δικαιολογούν ούτε την ένταση και το μέγεθος των αντιδράσεων  των πολιτών,  ούτε τις πρόσφατες αποφάσεις  του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη επιπτώσεων που εκπονεί ο Δήμος Λάρνακας για το σταθμό εξυπηρέτησης του τομέα των υδρογονανθράκων στο Λιμάνι Λάρνακας, αναμένονται τα αποτελέσματα των ενεργειών της Κοινοπραξίας Ζήνων για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του ενιαίου έργου Λιμανιού και Μαρίνας και  βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη ο στρατηγικός σχεδιασμός για τις χρήσεις των λιμανιών  Λεμεσού , Λάρνακας και Βασιλικού. Οι τρείς αυτές δράσεις είναι πρωταρχικής σημασίας για τη λήψη τελικών αποφάσεων και οποιεσδήποτε αντιδράσεις ή αποφάσεις πριν από την τελική έκβαση των πιο πάνω, τις θεωρούμε βεβιασμένες».

Διαβάστε επίσης: Δεν θα μετατραπεί σε βιομηχανικό το λιμάνι Λάρνακας

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Τα σχέδια για απανθρακοποίηση και η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου- Η παρουσίαση Γιώργου Παπαναστασίου
«Ενέργεια για το μέλλον» στο πλαίσιο του Shorewinner-Με επιτυχία η υβριδική εκδήλωση έναρξης του έργου