Imagine Cup 2014: Οι μεγάλοι νικητές

«Σίγουρα είναι ένας διαγωνισμός όμως περισσότερο από αυτό είναι μια γιορτή. Γιορτάζουμε την καινοτομία και την τεχνολογία», είπε η παρουσιάστρια της τελετής και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η απονομή των βραβείων του Imagine Cup 2014. 

Μεγάλοι νικητές της διοργάνωσης ήταν η ομάδα της Αυστραλίας, με το project Eyenaemia, το οποίο βγάζοντας μια selfie φωτογραφία μπορεί κανείς να εξακριβώσει αν πάσχει από αναιμία, χωρίς να χρειάζονται οι γνωστές αιματολογικές αναλύσεις. Η ομάδα βγήκε νικήτρια στην κατηγορία World Citizenship και ακολούθως, κέρδισε το Imagine Cup 2014, εξασφαλίζοντας πέρα από το χρηματικό έπαθλο των $50.00, μια συνάντηση με τον Bill Gates αλλά και την ευκαιρία να λάβει μέρος στα Boot Camps τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας που διοργανώνει η Microsoft.  

Ήταν μια μοναδική εβδομάδα στο Σιάτλ, καθώς το Imagine Cup διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην «πρωτεύουσα» της Microsoft παρασέρνοντας τους διοργανωτές σε ένα εντυπωσιακό κλίμα ενθουσιασμού και υπερηφάνειας για το παγκόσμιο αποτύπωμα που επιφέρει ο διαγωνισμός στα 12 χρόνια διεξαγωγής του. 

Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε στη γιγαντιαία αίθουσα του Washington State Conference Center, η οποία πλημμύρησε από δεκάδες χιλιάδες κόσμου, guru της τεχνολογίας, φοιτητές, εργαζόμενους της Microsoft και μέσα μαζικής ενημέρωσης από όλο τον πλανήτη. Η μπάντα του πανεπιστημίου της πόλης πραγματοποίησε εντυπωσιακή είσοδο στην αίθουσα ξεσηκώνοντας το κοινό και η «γιορτή» ξεκίνησε!  

«Αυτό που με συναρπάζει περισσότερο από όλα είναι ότι ζούμε σε μια εποχή όπου μπορούμε να φανταστούμε το αδύνατο και να το κάνουμε πιθανό. Είναι υπέροχο να σας βλέπουμε να ανταγωνίζεστε με ένα πνεύμα το οποίο θα μας κάνει όλους ακόμα καλύτερους», τόνισε ο CEO της εταιρείας, Satya Nadella, μιλώντας στους διαγωνιζόμενους φοιτητές. «Είμαστε η κατεξοχήν εταιρεία που στηρίζει τους φοιτητές και η κατεξοχήν εταιρεία που δημιουργεί τα εργαλεία», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι και ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates ήταν φοιτητής όταν ξεκίνησε αυτή την αυτοκρατορία.  

Στο διαγωνισμό δόθηκαν βραβεία σε τρεις κατηγορίες World Citizenship, Καινοτομία και Παιχνίδι. Στη συνέχεια οι νικητές της κάθε κατηγορίας ανέβηκαν στη σκηνή και κλήθηκαν να απαντήσουν στις τελικές ερωτήσεις των κριτών Satya Nadella,CEO της Microsoft, Hadi Partovi, συνιδρυτή του Code.org και Erik Martin, γενικού διευθυντή της Reddit, για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή του Imagine Cup 2014. 

Νικητές στην κατηγορία World Citizenship ήταν οι Αυστραλοί φοιτητές με το project Eyenaemia, στην κατηγορία καινοτομία βραβεύτηκε το πρόγραμμα Estimeet από τη Νέα Ζηλανδία και στην κατηγορία Παιχνίδι η Ρωσία με το Brainy Studio. 

Πέρα από τις ομάδες που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στις πιο πάνω κατηγορίες, αποσπώντας $50.000 έκαστη, δόθηκαν και μικρότερα βραβεία στους δεύτερους και τρίτους νικητές κάθε κατηγορίας, οι οποία έλαβαν από $10.000 και $5.000 αντίστοιχα.

Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους παρευρισκόμενους ο Bill Gates ανέφερε χαρακτηριστικά πως ένα από τα συναρπαστικά στοιχεία στη ανάπτυξη λογισμικού είναι ότι ένα ή δύο άτομα με μια πολύ καλή ιδέα μπορούν να καθίσουν με τις ώρες σε έναν κοιτώνα ή σε ένα γκαράζ και να δημιουργήσουν κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τις ζωές όλου του κόσμου. «Με τεχνολογίες όπως το cloud computing και τα smartphones η πιθανότητα να δημιουργηθεί κάτι που θα έχει παγκόσμια επιρροή είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το Imagine Cup είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για αναγνώριση και επιβράβευση της νεανικής καινοτομίας, ενθαρρύνοντας τους για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα», κατέληξε. 

Δειτε Επισης

SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία
Google: Πώς γεννήθηκε η μηχανή αναζήτησης που άλλαξε τον κόσμο
Η κυπριακή startup τεχνητής νοημοσύνης Placy συγκεντρώνει €1 εκατ. στον pre-seed γύρο χρηματοδότησης
Πώς να εξασφαλίσετε απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ERP και η σημασία του συστήματος
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα αλλάξει λόγω AI
Microsoft: Έρχονται αλλαγές μετά το παγκόσμιο IT μπλακ άουτ