Imagine Cup: Η Κύπρος κέρδισε το «Facebook Creativity Award»

Οι δύο από τους τέσσερις της ομάδας δεν κατάφεραν να μεταβούν στο Σιάτλ, αφού μια από τις βασικές συσκευές τους υπέστη σοβαρά κτυπήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και η ανάγκη να την επιδιορθώσουν τους απέσπασε ότι χρόνο είχαν στη διάθεσή τους για να κάνουν πρόβα τις παρουσιάσεις και όμως η κυπριακή ομάδα «ij Developers» από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας με το πρόγραμμα LADYBUG κατάφερε να είναι ένας από τους τρεις νικητές στα βραβεία των χορηγών κατά τη διάρκεια του «Imagine Cup 2014» του παγκόσμιου διαγωνισμού τεχνολογίας που διοργανώνει η Microsoft.

Συγκεκριμένα, η κυπριακή αποστολή κέρδισε το «Facebook  Creativity Award» για την τεχνολογική πρόταση LADYBUG η οποία είναι μια έξυπνη λύση για σπίτια, οργανισμούς και επιχειρήσεις ώστε να μειώσουν αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με ένα σύστημα άμεσης παρακολούθησης και ελέγχου των ηλεκτρικών συσκευών.

Οι Pooya Charmarai, Gregoris Vishnumolakala, Ali Tayari, Hessan Adnani μαζί με τον μέντορά τους Γιώργο Θεοχάρους με μεγάλο ενθουσιασμό παρέλαβαν το βραβείο τους στο Space Needle του Σιάτλ από τον Chief Evangelist της Microsoft, Steven Guggenheimer.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε το προϊόν μας ακόμα περισσότερο με στόχο την παγκόσμια επέκταση. Ελπίζουμε ότι δεν θα μείνουμε μόνο στην Κύπρο αλλά ότι θα επεκταθούμε στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία και στην Αμερική», δήλωσε ο Pooya Charmarai στο InBusinessNews.

Το βραβείο του Facebook στην ουσία αποτελεί διαφημιστική προβολή αξίας 25.000 που θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα να προωθήσει την κατασκευή της σε δισεκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου. «Το βραβείο δίνει την δυνατότητα στην ομάδα να προωθήσει το έργο της μέσω των διαφημίσεων του Facebook και να προσεγγίσει δισεκατομμύρια πολίτες», ανέφερε ο κ. Θεοχάρους.

Όπως τόνισε και ο 23χρονος Gregoris Vishnumolakala ο οποίος ολοκληώνει το πτυχίο του στο ΜΒΑ, η συμμετοχή στο Imagine Cup από μόνη της αποτελεί την σημαντικότερη εμπειρία και ένα σπουδαίο κατόρθωμα ενώ οι κόποι οκτώ μηνών επιβραβεύονται με ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση. «Είναι ένα πρώτο βήμα για να προσεγγίσουμε δισεκατομμύρια πιθανούς πελάτες. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε το προϊόν μας σε όλο τον κόσμο ελπίζοντας ότι μια μέρα το πρόγραμμα που δημιουργήσαμε θα εξυπηρετεί πολλούς πολίτες σε όλο τον πλανήτη», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια εφαρμογή και μια συσκευή, η οποία ονομάστηκε «Leaf», στην οποία συνδέονται οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει μέσω διαδικτύου ή κινητής συσκευής ταμπλέτας ή τηλεφώνου. Πέραν της εφαρμογής, οι χρήστες του LADYBUG θα έχουν στη διάθεσή τους τις απαραίτητες τεχνολογίες ώστε να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των συσκευών, παρέχοντας τους παράλληλα, έξυπνες λύσεις και συμβουλές για οικονομική λειτουργία. Επιχειρηματικά, οι δημιουργοί του LADYBUG θα επωφελούνται από ένα μικρό ποσοστό από τη συνολική μείωση του κόστους στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού. Όπως ανέφεραν στην παρουσίασή τους θα προσφέρονται τέσσερα διαφορετικά πακέτα στους καταναλωτές ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ίσως από τις πιο ολοκληρωμένες επιχειρηματικές ιδέες που παρουσιάστηκαν στους κριτές.

Όπως μας δήλωσε και η Victoria Grady, Senior Director, Developer Audience Strategy της Microsoft είναι η 12η χρονιά για το διαγωνισμό. Από το 2003 που ξεκίνησε ο διαγωνισμός και συμμετείχαν περίπου 2000 φοιτητές, φέτος ξεπέρασαν το 1.7 εκατομμύρια φοιτητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος από 190 χώρες παγκοσμίως. «Ο διαγωνισμός αφήνει ένα παγκόσμιο αποτύπωμα ενθαρρύνοντας την λογική ότι δεν υπάρχουν σύνορα και όρια στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Θέλουμε να εμπνεύσουμε αυτούς τους φοιτητές που αποτελούν ουσιαστικά το μέλλον μας». ​

Δειτε Επισης

Ο όρος «ψηφιακή πολιτότητα» και η «Σύνοδος για την Συμμετοχική Ψηφιακή Πολιτότητα»
PLATX: Μνημόνιο συνεργασίας με e& Egypt-Πού θα εστιάσει και τι υπογραμμίζει η συγκεκριμένη κίνηση
Το IN Business TV στο μεγάλο τεχνολογικό γεγονός Huawei Connect 2024 στο Παρίσι (video & pics)
AWS: Οι δυνατότητες του cloud, η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και η επένδυση μεγατόνων στις ΑΠΕ
Human Centric: Αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης
Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησής σας
Στις εγκαταστάσεις της Dynamic Works ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Primetel Business Networking Event: Ο έμπιστος συνεργάτης της σύγχρονης κυπριακής επιχείρησης (video)
Στο διεθνές συνέδριο για θέματα τεχνολογίας «Tallinn Digital Summit» ο Ν. Δαμιανού-Σειρά επαφών στην Εσθονία
Παρουσίασε σε «Διπλωματικό Σαλόνι» στο Ισραήλ το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου ο Σκουρίδης