Οδηγίες για νέους επιχειρηματίες

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στη ζωή είναι το να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του και να προχωρά μπροστά. Στον επιχειρηματικό κόσμο, το να τα παρατάς δείχνει απλά πως δεν είσαι φτιαγμένος για το χώρο αυτό. Το κυπριακό startup Teach n’ Go είναι απόδειξη ότι το να είχες αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν σημαίνει απλά ότι την επόμενη φορά θα φτιάξεις κάτι καλύτερο. 

Ο Χάρης Πετρασίτης και η Νάταλι Masrujeh συνεργάζονται εδώ και χρόνια και έχουν κάνει μαζί αρκετές επιχειρηματικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου ενός διάσημου site ηλεκτρονικού εμπορίου, μία υπηρεσία sms και μία μοναδική διαφημιστική υπηρεσία. Κάποια από αυτά τα εγχειρήματα ήταν επιτυχημένα και κάποια όχι, η ομάδα όμως πήρε πολλά μαθήματα από αυτές τις εμπειρίες.

Η ομάδα δημιούργησε το Teach n’ Go, ένα σύστημα διαχείρισης μάθησης ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, και έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που έγινε δεχτή στο διεθνές πρόγραμμα acceleration του Startup Bootcamp στο Amsterdam. Το σύστημα συνδυάζει διαχείριση μαθημάτων, προγραμματισμό, διαδικτυακή εκπαίδευση και παρακολούθηση πληρωμών με ένα εύκολο τρόπο σύνδεσης, που αυτοματοποιεί και συγκεντρώνει σε ένα κεντρικό σημείο όλη τη ροή της εργασίας του εκπαιδευτικού, επιτρέποντάς του να ξοδέψει λιγότερο χρόνο κάνοντας δουλειές ρουτίνας και περισσότερο χρόνο διδάσκοντας.

Αφού κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Κυπριακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας το 2013, η ομάδα της Teach n’ Go παρουσίασαν την ιδέα τους στη συνάντηση των μελών του Cyprus Business Angels Network και κατάφεραν να εξασφαλίσουν σημαντική επένδυση και συνεργασία. Με λειτουργία στην Κύπρο και την Ολλανδία και χρήστες σε 15 χώρες, η εταιρεία σύντομα θα δημιουργήσει 4 νέες θέσεις εργασίας που μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν 8. Το κυπριακό αυτό προϊόν είναι νέο και μοντέρνο και πολύ ανταγωνιστικό διεθνώς.

Εάν έχεις κι εσύ μία πρωτότυπη ιδέα στο χώρο αυτό και θέλεις να ακολουθήσεις τα βήματα του Teach n’ Go στην επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, μπορείς να κάνεις τα εξής:

•    Να επικοινωνήσεις με ένα Δίκτυο Επενδυτών που θα σε προετοιμάσουν για να παρουσιάσεις την ιδέα σου, θα σε συμβουλεύσουν και θα σε φέρουν σε επαφή με πιθανούς επενδυτές. Παραδείγματα δικτύων είναι:    
o    Cyprus Business Angels Networks (http://cyban.com.cy/)
o    Cypriot Enterprise Link (http://www.projectcel.com/)
o    Chrysalis Leap (http://chrysalisleap.com/)
o    Repower Cyprus (http://www.repowercyprus.com/)
•    Να δηλώσεις συμμετοχή στα επόμενα Startup events στην Κύπρο:
o    CleanLaunchpad Competition – 10-11 Σεπτεμβρίου 2014 (www.cleanlaunchpad.eu)
•    Να κάνεις αίτηση για ένα σχέδιο χρηματοδότησης όπως το σχέδιο επιχορήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Horizon2020. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέγει υποσχόμενες εταιρείες για επένδυση και υποστήριξη ως μέρος του σχεδίου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εταιρεία σας μπορεί να λάβει χρηματοδότηση μέχρι και €3 εκατομμύρια, επιχειρηματική υποστήριξη και καθοδήγηση παγκόσμιου βεληνεκούς.

Συνολικά, περισσότερα από €2.8 δισεκατομμύρια θα δοθούν μέσω του σχεδίου που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 2014 μέχρι το 2020. Κάντε αίτηση σήμερα:  (http://ec.europa.eu/easme/sme_en.htm)

Για περισσότερες πληροφορίες για την Teach n’ Go παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.teachngo.com/ ή τη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/iteachngo ή ακολουθείστε την ομάδα στο Twitter iTeachnGo

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου