Powered by

1,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

Στα 1,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Κύπρου την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος, καταγράφοντας αύξηση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, η συνολική αξία των εξαγωγών της Κύπρου έφτασε την παραπάνω περίοδο τα 500 εκατ. ευρώ και ήταν μειωμένες 12%, ενώ οι εισαγωγές ανήλθαν σε αξία σα 1,5 δισ. ευρώ και ήταν αμετάβλητες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013.

Οι ελληνικές εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 8,4 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 8%, ενώ εισαγωγές διαμορφώθηκαν σε αξία στα 11,5 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 1%.

Αναφορικά με το σύνολο της ΕΕ, οι εισαγωγές από την Κίνα ανήλθαν την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2014 στα 92,5 δισ. ευρώ (+4%), οι εισαγωγές από τη Ρωσία διαμορφώθηκαν στα 65,8 δισ. ευρω (-9%), και οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ στα 65,9 δισ. ευρώ (+1%).

Την ίδια περίοδο οι κοινοτικές εξαγωγές προς την Κίνα έφτασαν τα 51,2 δισ. ευρώ (+9%), προς την Ρωσία τα 35 δισ. ευρώ (-11%) και προς τις ΗΠΑ τα 97,9 δισ. ευρώ (+2%).

Το εμπορικό ισοζύγιο της ΕΕ εμφάνισε πλεόνασμα 32,1 δισ. ευρώ στις συναλλαγές με τις ΗΠΑ, και έλλειμμα ύψους 41,3 δισ. ευρώ και 30,8 δισ. ευρώ με την  Κίνα και τη Ρωσία αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου