H SAP στηρίζει την εκπαίδευση

Η SAP, εταιρεία παροχής λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού, σταθερά προσανατολισμένη στη διάδοση της γνώσης και την υποστήριξη της εκπαίδευσης ενδυναμώνει το πρόγραμμα SAP University Alliances και στην Κύπρο.

Ενισχύοντας τη συνεργασία της με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η SAP προχώρησε πρόσφατα στη διεύρυνση του προγράμματος University Alliances, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να εκπαιδευθούν στις πλέον καινοτόμες λύσεις της εταιρείας κατά τη διάρκεια του νέου ακαδημαϊκού έτους 2014 – 2015. Επιπλέον, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διεθνή projects, ενώ παράλληλα η SAP θα υποστηρίξει το Πανεπιστήμιο και σε ερευνητικό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα στο πρόγραμμα συμμετέχουν μέχρι στιγμής 9 Πανεπιστήμια και Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις της η Αγγελική Ι. Κοκκινάκη, Ph.D. Eng., Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Συντονίστρια ΜΒΑ, της Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας ανέφερε: ″Ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του  Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του πρώτου Πανεπιστημίου στην Κύπρο που έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τη SAP, αλλά και ως συντονίστρια του μεταπτυχιακού προγράμματος μας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)  είμαι περήφανη που συνδιοργανώνουμε δράσεις με τη SAP Hellas & Cyprus. Δράσεις που προσδοκούμε να έχουν άμεσα οφέλη για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  αλλά και την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, αναμένουμε ότι η συνεργασία μας με τη SAP θα:

•    Αναβαθμίσει τις  γνωστικές δεξιότητες των φοιτητών μας, κυρίως των φοιτητών του προγράμματος ΜΒΑ
•    Υποστηρίζει το προσανατολισμό μας για προσφορά εξειδικευμένων μαθημάτων και εργαστηρίων  στα μελλοντικά στελέχη επιχειρήσεων
•    Ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς για κατάρτιση σε  Ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων-ERP, καθώς και σε άλλα σύγχρονα θέματα
•    Προάγει την άμεση συνεργασία της ακαδημαϊκής μας κοινότητας με το επιχειρηματικό κόσμο
•    Προωθεί τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ της χώρας μας και ακόμα 30 χωρών από τις οποίες προέρχονται φοιτητές του προγράμματος ΜΒΑ
•    Εμπλουτίσει το πρόγραμμα του ΜΒΑ, προσθέτοντας αξία και στοιχεία διαφοροποίησης.
•    Αναβαθμίσει τις προοπτικές εργοδότησης των φοιτητών μας

Στις 19 Σεπτεμβρίου, συνδιοργανώνουμε την πρώτη  μας εκδήλωση: ένα εργαστήριο, όπου θα εφαρμόσουμε την μεθοδολογία Design Thinking για την υλοποίηση του marketing plan μιας κοινωνικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στην Κύπρο. Στοχεύουμε σε δύο πράγματα: να εμπλουτίσουμε τις γνωστικές δεξιότητες των συμμετεχόντων αλλά και να προσφέρουμε ένα παραδοτέο με κοινωνική αξία για τον τόπο μας.  Είμαστε βέβαιοι η πρώτη μας αυτή εκδήλωση θα έχει ενδιαφέρον και αντίκτυπο στον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου και όχι μόνο. Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος″ κατέληξε.

Η SAP  σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του επιχειρηματικού κοινού και των φοιτητών, επενδύει με συνέπεια στην παγκόσμια πρωτοβουλία University Alliances. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα η εταιρεία στοχεύει στη διάχυση της γνώσης στους φοιτητές, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων  τους και τη διαμόρφωση ενός καινοτόμου τρόπου σκέψης και δράσης, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το επαγγελματικό τους προφίλ και φέροντας τους πιο κοντά στο χώρο των επιχειρήσεων. Μέσα από εκπαιδεύσεις στο SAP HANA, Mobility Platform, Business Intelligence, Design Thinking και άλλες λύσεις, και μέσα από φοιτητικούς διαγωνισμούς καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας, όπως το InnoJam και το Entrepreneurship program, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης του μέλλοντος.

Υλοποιώντας ένα πολύπλευρο πλάνο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με έμφαση στην ανάπτυξη της καινοτομίας, την ενθάρρυνση της εκπαίδευσης και τη στήριξη της κοινωνίας, η SAP επιβεβαιώνει έμπρακτα τη δέσμευση της για υποστήριξη της εκπαίδευσης και την ανάπτυξη των στελεχών του μέλλοντος.

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου