Η Κύπρος με το Ladybug στο Imagine Cup

Mε το σύνθημα «Dream it. Build it. Live it» η ομάδα φοιτητών «ij Developers» από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δημιούργησε το project LADYBUG με το οποίο, η Κύπρος επιδιώκει να κερδίσει το «Imagine Cup 2014», έναν από τους σημαντικότερους φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο που διοργανώνεται από τη Microsoft. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία εφαρμογών οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα Το διαγωνισμό στην Κύπρο διοργανώνει η Microsoft με τη στήριξη της εταιρείας WARGAMING η οποία εξειδικεύεται στον τομέα διαδικτυακών παιχνιδιών.

Η εφαρμογή των «ij Developers» ξεχώρισε στους ημιτελικούς ανάμεσα σε 170 προτάσεις από διάφορες χώρες του κόσμου. Το project LADYBUG είναι μια από τις 35 projects που θα ταξιδέψουν στο Seattle για να διαγωνιστούν στους παγκόσμιους τελικούς που θα διεξαχθούν τον προσεχή Ιούλιο στο Seattle των ΗΠΑ. Φέτος, πέραν από τα χρηματικά έπαθλα, οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία για μια τετ-α-τετ συνάντηση με τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates με στόχο τη γνωριμία για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Η τεχνολογική πρόταση LADYBUG αφορά μια έξυπνη λύση για σπίτια, οργανισμούς και επιχειρήσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να μειώσουν αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, μέσα από ένα σύστημα άμεσης παρακολούθησης και ελέγχου των ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό επιτυγχάνετε μέσω μιας εφαρμογής (Application) και μιας συσκευής η οποία ονομάστηκε «Leaf», στην οποία συνδέονται οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Η εφαρμογή η οποία μπορεί να λειτουργήσει μέσω διαδικτύου ή κινητής συσκευής ταμπλέτας ή τηλεφώνου. Πέραν της εφαρμογής, οι χρήστες του LADYBUG θα έχουν στη διάθεσή τους τις απαραίτητες τεχνολογίες έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των συσκευών, παρέχοντας τους παράλληλα, έξυπνες λύσεις και συμβουλές για οικονομική λειτουργία. Επιχειρηματικά, οι δημιουργοί του LADYBUG θα επωφελούνται με ένα μικρό ποσοστό το οποίο θα προκύπτει από τη μείωση του κόστους στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

Με μέντορα τον κ. Γιώργο Θεοχάρους, τελειόφοιτο στον κλάδο Engineering του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η ομάδα «ij Developers» αποτελείται από τους φοιτητές Γρηγόρη Vishnumolakala, Pooya Charmarai Tohidi, Seyed Hessan Adnani Hosseini και Ali Tayari. Στους παγκόσμιους τελικούς, η ομάδα θα παρουσιάσει την εφαρμογή LADYBUG  στην κατηγορία «Καινοτομία».  
 
Τα μέλη της ομάδας θα ταξιδέψουν με έξοδα της Microsoft στο Seattle των ΗΠΑ για να διαγωνιστούν στον 12ο Παγκόσμιο τελικό «Imagine Cup». Πέραν από τη μοναδική εμπειρία την οποία θα αποκτήσουν, οι φοιτητές συμμετέχοντας σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό αυτής της εμβέλειας, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στις τρείς πρώτες ομάδες, με την πρώτη ομάδα να κερδίζει 50 χιλιάδες δολάρια. Σημαντικά έπαθλα θα κερδίσουν και οι δύο ομάδες που θα κατακτήσουν τη δεύτερη και τρίτη θέση.

Σε κοινή δήλωσή τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανέφεραν: «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Microsoft Κύπρου, η οποία μας δίνει αυτή την ευκαιρία για να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο σε αυτό το σημαντικό διαγωνισμό τεχνολογίας. Η γνώση την οποία αποκτήσαμε, ως αποτέλεσμα της ένταξης μας στον διαγωνισμό με το project LADYBAG, είναι ανεκτίμητη. Ο διαγωνισμός, μας έδωσε τo βήμα έτσι ώστε να έρθουμε πιο κοντά ως ομάδα και να αναπτύξουμε δεξιότητες μέσα από τη συνεργασία μας. Η εμπειρία μας ως φοιτητές είναι ανεκτίμητη και υποσχόμαστε ότι θα εργαστούμε σκληρά έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από πλευράς του ο Product Marketing Manager (Server and Tools) της Microsoft  South Balkans Βαλεντίνος Γεωργιάδης δήλωσε: «Μέσα από το διαγωνισμό τεχνολογίας Imagine Cup, η Microsoft  δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και δημιουργούς εφαρμογών με επιχειρηματική προσέγγιση να συνεργαστούν, να αναπτύξουν λογισμικά και τεχνολογίες, να δημιουργήσουν επιχειρηματικό πλάνο και να αποκτήσουν την πολύτιμη εμπειρία της αγοράς σε επαγγελματικό επίπεδο. Φέτος, με τη σημαντική στήριξη της WARGAMING, στέλνουμε στους παγκόσμιους τελικούς μια πολλά υποσχόμενη ομάδα η οποία ετοίμασε ένα ιδιαίτερα καινοτόμο project το οποίο μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε».
•    

 

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία