Ζ. Αιμιλιανίδου: Σχέδια για νεαρούς ανέργους

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), ανακοινώνουν την έναρξη των τοποθετήσεων άνεργων νέων αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, Συστήματος Μαθητείας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς στο πλαίσιο του Σχεδίου που είχε ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2014. Το Σχέδιο στοχεύει να δώσει σε άνεργους νέους, την ευκαιρία να καταρτιστούν και να αποκτήσουν εργασιακή πείρα με την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις/οργανισμούς. 

 

Μέχρι τις 28 Μαρτίου 2014 που έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, η ΑνΑΔ παρέλαβε 2.255 αιτήσεις από άνεργους νέους. Ταυτόχρονα δέχτηκε και 1.198 αιτήσεις από επιχειρήσεις/οργανισμούς για 5.500 θέσεις πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας σε συγκεκριμένα επαγγέλματα. Με την ολοκλήρωση της εξέτασης όλων των αιτήσεων, τόσο των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων/οργανισμών, και αφού εφαρμόστηκαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας που είχαν τεθεί, άρχισαν οι τοποθετήσεις ανέργων στις επιχειρήσεις.

Στην παρούσα φάση, θα τοποθετηθούν άμεσα 1.930 άνεργοι, για πρακτική κατάρτιση και απόκτηση εργασιακής πείρας στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει. Η έναρξη των προγραμμάτων πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας θα αρχίσει τον Ιούλιο του 2014.Στους ανέργους που θα συμμετέχουν στο Σχέδιο θα καταβάλλεται επίδομα ύψους €125 την εβδομάδα. Το επίδομα θα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση.  Επίσης σε όσους συμπληρώνουν με επιτυχία την τοποθέτησή τους, θα δοθεί από την ΑνΑΔ Πιστοποιητικό Πρακτικής Κατάρτισης και  Εργασιακής Πείρας.

 

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων