Primetel και Cyta παλεύουν για την LTV

Ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας τόσο με την Primetel όσο και με τη Cyta διατηρεί τις τελευταίες εβδομάδες η LTV, η οποία εν μέσω της πλέον δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στην ιστορία της ψάχνει τρόπους απεγκλωβισμού από δαπανηρές υποχρεώσεις με πρώτα και κύρια τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Οι επαφές που άρχισαν προ μερικών εβδομάδων τις τελευταίες ημέρες έχουν κορυφωθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα προκύψουν συμφωνίες, που θα αλλάξουν σημαντικά το σκηνικό της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Κύπρο.

Η παλαιότερη πλατφόρμα συνδρομητικών καναλιών στην Κύπρο, η LTV, προκειμένου  να αποξενωθεί στοιχείων τα οποία έχουν καταλήξει να αποτελούν οικονομικό βραχνά άνοιξε διάλογο τόσο με την Cyta όσο και με την Primetel. Μάλιστα έντονες φήμες στην αγορά τις τελευταίες ημέρες ήθελαν LTV και Primetel να είχαν καταλήξει σε συμφωνία, κάτι που δεν ισχύει.

Μάλιστα, έντονα στο παιχνίδι μπήκε αυτή την εβδομάδα και η Cyta έχοντας ήδη οδηγήσει το θέμα πιθανής εξασφάλισης τηλεοπτικού προϊόντος από την LTV σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου.

Παράλληλα, πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν πως η LTV έχει ήδη απολέσει τα δικαιώματα προβολής του ισπανικού πρωταθλήματος τα οποία εξασφάλισε η Primetel, μέσω της ελληνικής εταιρείας που πουλά τα δικαιώματα του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο βήμα αποξένωσης στοιχείων από πλευράς LTV, η οποία θα επικεντρωθεί σταδιακά στο core business της επιχείρησης που είναι βεβαίως οι παραγωγές, είτε αυτές αφορούν ποδοσφαιρικούς αγώνες είτε διαφημιστικά σποτ, ταινίες ή σειρές.

Ο ρόλος ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης
Ο ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση αποτελούν σημαντικά «περιουσιακά στοιχεία» της LTV τα οποία βεβαίως αποτελούν δέλεαρ για τους δυνητικούς αγοραστές.

Διατηρώντας συμβόλαια μέχρι το 2016 που δεν υπερβαίνουν το 1 εκ. ευρώ αμφότερες οι ομάδες αποτελούν στόχο τόσο της Cyta όσο και της Primetel, την ώρα που η ΚΟΠ προχωρεί με συμβόλαια για την περίοδο 2016-19.

Η Primetel διατηρεί συμβόλαια με Ομόνοια και Απόλλωνα και η Cytavision με εννέα ομάδες συμπεριλαμβανομένων των ΑΕΛ, Ερμή και ΑΕΚ μέχρι το 2016.

Πάντως, η όποια συμφωνία της LTV με Cyta ή Primetel θα αλλάξει δραστικά το τηλεοπτικό πεδίο, ενώ θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις συμφωνίες για την τριετία 2016-2019.

Και η αγγλική Premier League στο πλάνο συμφωνιών
Η LTV είναι διατεθειμένη πέραν των δικαιωμάτων ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης να πουλήσει και τα δικαιώματα αγώνων που κατέχει για την αγγλική Premier League. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή οι ομάδες έχουν τεθεί στο περιθώριο και το παιχνίδι κάνουν οι πλατφόρμες.

Το κρίσιμο ερώτημα για την πλατφόρμα με την οποία θα υπογράψει η LTV θα απαντηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων ή και συντομότερα. Εκτιμήσεις δεν χωρούν γιατί είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο από πλευράς LTV πως βρίσκεται σε επαφές και με τις δύο άλλες πλατφόρμες, επιδιώκοντας σαφώς την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου