Siemens: Αύξηση κερδών, εξαγορά μονάδας Rolls-Royce

Αύξηση των κερδών της ανακοίνωσε η Siemens AG για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης με οδηγό τις ισχυρές επιδόσεις αρκετών επιχειρηματικών τμημάτων, αν και ο γερμανικός κολοσσός επισήμανε ότι οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η Siemens ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 11% στα 1,12 δισ. δολ.

Τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες προ φόρων σημείωσαν άνοδο 21% στα 1,61 δισ. ευρώ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για 1,78 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις υποχώρησαν 1,9% στα 17,5 δισ. δολ.

Η εισροή παραγγελιών μειώθηκε 13% στα 18,43 δισ. δολ. στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της εταιρείας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 "Το β΄ τρίμηνο [χρήσης] δείχνει ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να βελτιώσουμε τις λειτουργικές μας επιδόσεις", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Joe Kaeser.

Η Siemens ανακοίνωσε ταυτόχρονα σημαντικές δομικές αλλαγές που περιλαμβάνουν την εξαγορά μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων εξοπλισμού ηλεκτρικής ενέργειας της Rolls-Royce PLC, την ενοποίηση της μονάδας επεξεργασίας μετάλλων της Siemens με τις αντίστοιχες δραστηριότητες της Mitsubishi Heavy Industries Ltd καθώς και τα σχέδια της για τη δημόσια εγγραφή της μονάδας βοηθημάτων ακοής.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει ορισμένες από τις δραστηριότητες ενέργειας της Rolls-Royce Holdings Plc έναντι 1,3 δισ. δολ.

Η Siemens θα προχωρήσει στην εξαγορά τις δραστηριότητες αεριοστροβίλων και συμπιεστών για να ενισχύσει τη θέση της στην παραγωγή ενέργειας. Η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγικότητα κατά περίπου 1 δισ. ευρώ το έτος, με έναρξη το τέλος του έτους χρήσης 2016.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος
Εμπορικά ακίνητα: Αυξάνονται τα ενοίκια, υποχωρεί η ύφεση στην Ευρώπη