Η Cyta διαμαρτύρεται για την έκθεση του γεν. Ελεγκτή

Η Cyta, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με το περιεχόμενο της ετήσιας έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την απογοήτευσή της γιατί, για ακόμη μια χρονιά, η ετήσια έκθεση, πριν ακόμα επισημοποιηθεί και πριν ενσωματωθούν σε αυτήν τα σχόλια του Οργανισμού, διαρρέει σε συνέχειες στον Τύπο.

O Oργανισμός στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: "Στη Cyta, αυτή την περίοδο, καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια αναδιάρθρωσης, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της αξίας της, ως οι οδηγίες της Κυβέρνησης και όπως κρίθηκε ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη πορεία για τη σωτηρία της οικονομίας και του τόπου. Σ αυτά τα πλαίσια, προχωρεί με επιτυχία το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου 550 στελεχών του Οργανισμού, ενώ παράλληλα αξιολογούνται εκ νέου πολλές παλιές αποφάσεις και πολιτικές, είτε αυτές έχουν να κάνουν με θυγατρικές εταιρείες και επενδύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, είτε με τηλεοπτικά δικαιώματα και την υπηρεσία Cytavision, είτε με τη λειτουργία του Ταμείου Συντάξεων, είτε με πολλές άλλες δραστηριότητες του Οργανισμού".

Παράλληλα, αναφέρεται ότι: "Είναι πάντα σημαντικό να σεβόμαστε το γεγονός ότι η οποιαδήποτε επιχειρηματική απόφαση λαμβάνεται με τα δεδομένα της στιγμής κατά την οποία λαμβάνεται και εμπεριέχει πάντοτε κάποιο ρίσκο. Το ζητούμενο είναι όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται με διαφάνεια και στις αρχές της χρηστής διοίκησης και να τυγχάνουν συνεχούς παρακολούθησης και να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα, πάντα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια.

Τα θέματα που θίγονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και τα οποία προβάλλονται από τα ΜΜΕ είναι πολλά και πολύπλοκα. Δεν πιστεύουμε ότι η δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση γι αυτά θα εξυπηρετήσει το καλώς νοούμενο συμφέρον του Οργανισμού και σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του συνόλου, της οικονομίας και του τόπου γενικότερα".

Πάντως, η Cyta αναφέρει: "Σεβόμαστε το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή και πάντοτε λαμβάναμε πολύ σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις του, οι οποίες αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν για μας εργαλεία για συνεχή βελτίωση.

Εξάλλου, δεν πρέπει να παραλείπεται να τονίζεται ότι για συγκεκριμένα θέματα που καταγράφηκαν στις εκάστοτε εκθέσεις του είχαν αρχικά εντοπιστεί εσωτερικά από τον ίδιο τον Οργανισμό είτε υπηρεσιακά είτε από τον Εσωτερικό Έλεγχο της Cyta".

Καταληκτικά ο ημικρατικός οργανισμός σημειώνει: "Τονίζεται, για άλλη μια φορά, ότι η Cyta είναι ο μοναδικός ημικρατικός Οργανισμός που αντιμετωπίζει ανταγωνισμό και μάλιστα εντονότατο. Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν σχεδιάστηκε για Οργανισμούς που λειτουργούν σε συνθήκες ανταγωνισμού και προκαλεί, πολλές φορές, δυσκολίες και προβλήματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η εκτελεστική ηγεσία του Οργανισμού είναι υποχρεωμένοι να υιοθετούν συχνά διαδικασίες που είναι η συνηθισμένη πρακτική σε εταιρείες ιδιωτικού δικαίου, για αντιμετώπιση του εντονότατου ανταγωνισμού. Παρά τις αντιξοότητες και το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, η Cyta παραμένει δυνατή και επικερδής σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, για παροχή των καλύτερων και πλέον αξιόπιστων λύσεων ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας, στην ψηλότερη ποιότητα και με την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες που εξακολουθούν να την τιμούν με την επιλογή τους".

 

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου