UiBS: Θα είμαστε στο τεχνολογικό πάρκο

Απαραίτητο και σημαντικό για δύο λόγους είναι το ετήσιο συνέδριο της Microsoft, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της UiBS, Πολύκαρπος Γιαννούδης. «Αφενός γιατί προσφέρει πλέον ολοκληρωμένη ενημέρωση σε όλες τις κατηγορίες των συμμετεχόντων, όπως Executives, IT Professionals και Developers και αφετέρου λόγω του ότι δίδει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του χώρου να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν απόψεις και νέες ιδέες καθώς και να λαμβάνουν απαντήσεις σε όποια τεχνολογικά ερωτήματα ή θέματα τους απασχολούν», υπογραμμίζει. 
 
Cloud Computing
Όσο αφορά το cloud computing και πόσο διαδεδομένο είναι στην κυπριακή αγορά θεωρεί ότι βρισκόμαστε μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου σταδίου υιοθέτησης καινοτόμων τεχνολογιών, βάσει του κύκλου μεθοδολογίας τεχνολογικών τάσεων της Gardner. «Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις άρχισαν να επενδύουν σε αυτό το τομέα σαν early-adopters. Ως εκ τούτου, η υπόλοιπη αγορά έχει πλέον πεισθεί, ότι το cloud computing είναι “εδώ για να μείνει” και είναι έτοιμη να ακολουθήσει την ίδια πορεία».
 
Do more with less
Παράλληλα θεωρεί ότι η κυριότερη τάση της τεχνολογίας σήμερα είναι το “do more with less”. Σήμερα, όπως διευκρινίζει, υπάρχει μια επικρατούσα τάση στις επιχειρήσεις στο τομέα της πληροφορικής και αυτή είναι να εφαρμόζουν την ιδέα “do more with less” ή πιο συγκεκριμένα να επιτυγχάνουν αυξημένη παραγωγικότητα με μειωμένο κόστος. Είναι επίσης έντονη η ανάγκη των επιχειρήσεων για ανοίγματα σε διεθνείς αγορές, πέραν της τοπικής. Έτσι παρατηρούνται οι ακόλουθες τεχνολογικές τάσεις προς:
1. Cloud computing για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση υφιστάμενων εφαρμογών σε καινούργιες πλατφόρμες, όπως το IaaS (Infrastructure as a Service) Microsoft®Azure.
 
2. Μεταφορά των σημαντικότερων εργαλείων και εφαρμογών των επιχειρήσεων από οn-Premise σε μοντέλο SaaS (Software as a Service)στο Cloud, όπως είναι το email, το instant messaging (IM) και το videoconferencing, τα οποία είναι εγγενώς ενσωματωμένα στο Microsoft®Office 365.
 
1. Μετάβαση από τις τυποποιημένες εμπορικές ιστοσελίδες στο επόμενο επίπεδο, δηλαδή ενοποιημένα διαδικτυακά συστήματα (integrated systems), τα οποία συγχρονίζονται και ενημερώνονται από τις on-Premise εφαρμογές που χρησιμοποιεί μια επιχείρηση.
 
2. Kαταναλωτικοποίηση της πληροφορικής (Consumerization of IT), δηλαδή η δυνατότητα πρόσβασης του χρήστη σε όλες τις εφαρμογές μιας επιχείρησης από οποιανδήποτε συσκευή και εκτός του εταιρικού δικτύου.
 
Θα είμαστε στο τεχνολογικό πάρκο
Αναφερόμενο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός τεχνολογικού πάρκου στη Λεμεσό υπογραμμίζει ότι η UiBS θα είναι εκεί. «Από τη δημιουργία του οργανισμού μας, ενδημούσε το όραμα της συνύπαρξής μας όχι μόνο με άλλες εταιρείες πληροφορικής αλλά και με εταιρείες που προσφέρουν συναφείς υπηρεσίες σε μια ενιαία τοποθεσία που συνδυάζει καθαρή ατμόσφαιρα, πράσινο περιβάλλον και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. H νέα αυτή κοινότητα, η οποία θα φιλοξενεί ντόπιους και ξένους επαγγελματίες και επιστήμονες θα λειτουργήσει ως βάση για την αποτελεσματική επικοινωνία, συνεργασία και τη συνεισφορά στην Κυπριακή Τεχνολογική βιομηχανία. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει αυτό πραγματικότητα». 
 

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου