Τι δεν μπορούν να κάνουν δέκα βουλευτές;

Ερώτημα: Τι δεν μπορούν να κάνουν δύο πολιτικοί μηχανικοί, ένας αρχιτέκτονας, τρεις νομικοί, ένας μαθηματικός, ένας ιατροδικαστής, μία δημοσιογράφος, κι ένα επαγγελματικό στέλεχος κόμματος;
Απάντηση: Πόρισμα για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Εκτιμούμε την προσπάθεια και τη θέλησή και το πάθος σας αγαπητά μέλη της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, αλλά δεν είναι δουλειά σας συντάξετε πόρισμα για τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Καταφέρατε και συλλέξατε κάποιες απόψεις και στοιχεία. Καλώς. Να τα παραδώσετε στις αρμόδιες Αρχές συμβάλλοντας στο έργο τους και δεν χρειάζεται οτιδήποτε άλλο.

Ήδη είχαμε το πρώτο φιάσκο με τους ΧΧΧΧΧΧ πολιτευόμενους που τάχα τους είχαν χαριστεί δάνεια. Δεν μπήκατε καν στον κόπο να γράψετε στην έκθεση σας τους λόγους για τους οποίους διαγράφηκαν κάποια ποσά, δίδοντας σ’ εμάς τους δημοσιογράφους δικαίωμα να διασύρουμε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα (κάποιοι περισσότερο από άλλους) (όχι ότι δεν αξίζει στους περισσότερους).

Που πάτε λοιπόν, δύο πολιτικοί μηχανικοί, ένας αρχιτέκτονας, τρεις νομικοί, ένας μαθηματικός, ένας ιατροδικαστής, μία δημοσιογράφος, κι ένα επαγγελματικό στέλεχος κόμματος; Και ειδικά ο Δημήτρης Συλλούρης και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου που το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται ως από μηχανής θεοί που θα μας λύσουν όλες τις απορίες σε σχέση με το ποιος έφταιξε.

Ακόμα κι αν δεχθώ τις αγνές προθέσεις δύο πολιτικών μηχανικών, ενός αρχιτέκτονα, τριών νομικών, ενός μαθηματικού, ενός ιατροδικαστή, μίας δημοσιογράφου, κι ενός επαγγελματικού στελέχους κόμματος, αδυνατώ να δεχθώ ότι μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά από τους (μέτριους) Alvarez & Marsal, από την (χάλια) Επιτροπή Πική που αν μη τι άλλο είχε στήριξη από άτομα με κάποια τεχνογνωσία και από την (επιφυλάσσομαι) ανακριτική ομάδα της αστυνομίας.

Εισηγούμαι αγαπητοί βουλευτές, να μην προχωρήσετε σε καταγραφή πορίσματος (να γλυτώσετε και το ρεζιλίκι). Παραμείνετε στο προσχέδιο και παραδώστε όποια στοιχεία έχετε στις Αρχές ζητώντας ως αντάλλαγμα στα credits του αστυνομικού πορίσματος να καταγραφούν ονομαστικά όλα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών αρχίζοντας από font 26 για τον πρόεδρο της Επιτροπής και τα μέλη που πρωτοστάτησαν και στη συνέχεια χαμηλότερο για τα υπόλοιπα μέλη.

 

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες