Citigroup: Ενισχυμένα κέρδη παρά τη μείωση εσόδων

Η Citigroup Inc ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος αν και η τράπεζα ανακοίνωσε ελαφρώς χαμηλότερα έσοδα. Τα αποτελέσματα υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Η Citigroup ανακοίνωσε κέρδη 3,94 δισ. δολαρίων, έναντι των κερδών 3,81 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο του 2013. Τα κέρδη ανά μετοχή παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 1,23 δισ. δολάρια. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα και οι λογιστικές προσαρμογές, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,30 από τα 1,29 δολάρια. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν χαμηλότερα στα 20,12 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν ότι τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,14 δολάρια και τα έσοδα στα 19,37 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση για τα κέρδη ήρθε καθώς η τράπεζα έχει δεχθεί πλήγμα από σειρά προβλημάτων, αδρανοποιώντας το προηγούμενο momentum του διευθύνοντος συμβούλου Michael Corbat. Τον προηγούμενο μήνα, η Citigroup δεν κατόρθωσε να λάβει την έγκριση της Federal Reserve να ανταμείψει τους επενδυτές με υψηλότερα μερίσματα και επαναγορά ιδίων μετοχών, κάτι που δεν περίμεναν τα στελέχη της τράπεζας.

Η κίνηση αυτή κατέστησε επίσης λιγότερο πιθανή την επίτευξη του στόχου της Citigroup το 2015 για επιστροφή σε tangible common equity. Η απόρριψη της Fed ήρθε μετά από την αποκάλυψη πιθανής απάτης στη μονάδα της στο Μεξικό που οδήγησε στην εκ νέου δημοσίευση των αποτελεσμάτων για το 2013.

Όπως και οι ομόλογοί της, η Citigroup προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χαμηλά έσοδα από τη διαπραγμάτευση, με τον διευθύνοντα σύμβουλο John Gerspach να προειδοποιεί το Μάρτιο ότι τα έσοδα της τράπεζας από τις αγορές θα υποχωρούσαν στο α΄ τρίμηνο κατά ένα υψηλό ποσοστό (13%-19%) έναντι του τριμήνου του προηγουμένου έτους.

Την Παρασκευή η ανταγωνιστική JP Morgan ανακοίνωσε πτώση 17% στις δραστηριότητες trading, στο πλαίσιο της συνολικής μείωσης κατά 8% των εσόδων.

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι