Οι μεγαλύτερες εξαγορές της Facebook

Η εταιρία Facebook, για να γίνει ο γίγαντας των 165 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτός από το momentum εκμεταλλεύτηκε και την τεχνολογία πολλών άλλων εταιριών ξοδεύοντας δισεκατομμύρια με στόχο είτε να βελτιώσει την υφιστάμενη υποδομή, είτε να ανακόψει τον όποιο απειλητικό ανταγωνισμό. Η πρόσφατη εξαγορά της Oculus έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έρχεται να προστεθεί στις 46 συνολικά εξαγορές που έγιναν από το 2005 έως σήμερα. Πιο κάτω η λίστα με τις 4 σημαντικότερες ταξινομημένες ως προς την τιμή αγοράς.
 
Instagram, $1 δις
Το 2012 το Instagram είχε ήδη απογειωθεί  και να παρουσιάζεται από διάφορες πηγές ως ο ισχυρότερος ανταγωνιστής του Facebook, αφού στην ουσία και οι δύο υπηρεσίες βασιζόταν περισσότερο στην εικόνα. Η εξαγορά έναντι του αστρονομικού ποσού του 1 δις δολαρίων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από αναλυτές που φοβόταν ότι είναι πολύ πιθανό να σκάσει μία ακόμη τεχνολογική φούσκα. Οι Κασσάνδρες δεν επιβεβαιώθηκαν και οι ιδρυτές του Instagram έγιναν κατά 1 δις πλουσιότεροι.
 
Lightbox, (Υπολογίζεται λιγότερο του $1 δις)
Η Lightbox ήταν η πρώτη εταιρία που εξαγοράστηκε στην Αγγλία. Ουσιαστικά είναι μία εφαρμογή ίδια με το Instagram αλλά απευθυνόταν το 2012 που πραγματοποιήθηκε η εξαγορά σε μικρότερο κοινό. Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι το κόστος ήταν ελαφρώς μικρότερο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. 
 
Oculus VR, $2 δις
Η Oculus δημιούργησε νέας τεχνολογίας «γυαλιά» εικονικής  πραγματικότητας τα οποία έφερναν πιο κοντά την πολυδιαφημισμένη τεχνολογία από ποτέ. Συνολικά στην αναζήτησή της για πόρους η Oculus κατάφερε να συγκεντρώσει 98 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα 2 μέσω του Kickstarter. Το προϊόν προγραμματίζεται να βγει στην αγορά τους επόμενους 8 μήνες αν και η εξαγορά προκάλεσε μία ανησυχία σε όλους όσοι αδημονούν να το αγοράσουν.
 
WhatsApp, $19 δις
Το WhatsApp έγινε ευρέως γνωστό ως μία φθηνή και καλή εναλλακτική λύση επικοινωνίας μέσω κινητών συσκευών. Έγινε όμως γνωστό ανά το παγκόσμιο μετά την εξωφρενική εξαγορά ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη FacebookΤο  Whats App διέθετε τη στιγμή της εξαγοράς 430 εκατομμύρια χρήστες και μόλις 50 υπαλλήλους οι οποίοι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 380 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τη συμφωνία. Η Facebook μπήκε δυναμικά στις κινητές συσκευές και προκάλεσε για άλλη μία φορά ίλιγγο σε επενδυτές και αναλυτές.

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου