Οι μεγαλύτερες εξαγορές της Facebook

Η εταιρία Facebook, για να γίνει ο γίγαντας των 165 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτός από το momentum εκμεταλλεύτηκε και την τεχνολογία πολλών άλλων εταιριών ξοδεύοντας δισεκατομμύρια με στόχο είτε να βελτιώσει την υφιστάμενη υποδομή, είτε να ανακόψει τον όποιο απειλητικό ανταγωνισμό. Η πρόσφατη εξαγορά της Oculus έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έρχεται να προστεθεί στις 46 συνολικά εξαγορές που έγιναν από το 2005 έως σήμερα. Πιο κάτω η λίστα με τις 4 σημαντικότερες ταξινομημένες ως προς την τιμή αγοράς.
 
Instagram, $1 δις
Το 2012 το Instagram είχε ήδη απογειωθεί  και να παρουσιάζεται από διάφορες πηγές ως ο ισχυρότερος ανταγωνιστής του Facebook, αφού στην ουσία και οι δύο υπηρεσίες βασιζόταν περισσότερο στην εικόνα. Η εξαγορά έναντι του αστρονομικού ποσού του 1 δις δολαρίων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από αναλυτές που φοβόταν ότι είναι πολύ πιθανό να σκάσει μία ακόμη τεχνολογική φούσκα. Οι Κασσάνδρες δεν επιβεβαιώθηκαν και οι ιδρυτές του Instagram έγιναν κατά 1 δις πλουσιότεροι.
 
Lightbox, (Υπολογίζεται λιγότερο του $1 δις)
Η Lightbox ήταν η πρώτη εταιρία που εξαγοράστηκε στην Αγγλία. Ουσιαστικά είναι μία εφαρμογή ίδια με το Instagram αλλά απευθυνόταν το 2012 που πραγματοποιήθηκε η εξαγορά σε μικρότερο κοινό. Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι το κόστος ήταν ελαφρώς μικρότερο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. 
 
Oculus VR, $2 δις
Η Oculus δημιούργησε νέας τεχνολογίας «γυαλιά» εικονικής  πραγματικότητας τα οποία έφερναν πιο κοντά την πολυδιαφημισμένη τεχνολογία από ποτέ. Συνολικά στην αναζήτησή της για πόρους η Oculus κατάφερε να συγκεντρώσει 98 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα 2 μέσω του Kickstarter. Το προϊόν προγραμματίζεται να βγει στην αγορά τους επόμενους 8 μήνες αν και η εξαγορά προκάλεσε μία ανησυχία σε όλους όσοι αδημονούν να το αγοράσουν.
 
WhatsApp, $19 δις
Το WhatsApp έγινε ευρέως γνωστό ως μία φθηνή και καλή εναλλακτική λύση επικοινωνίας μέσω κινητών συσκευών. Έγινε όμως γνωστό ανά το παγκόσμιο μετά την εξωφρενική εξαγορά ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη FacebookΤο  Whats App διέθετε τη στιγμή της εξαγοράς 430 εκατομμύρια χρήστες και μόλις 50 υπαλλήλους οι οποίοι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 380 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τη συμφωνία. Η Facebook μπήκε δυναμικά στις κινητές συσκευές και προκάλεσε για άλλη μία φορά ίλιγγο σε επενδυτές και αναλυτές.

Δειτε Επισης

Ο όρος «ψηφιακή πολιτότητα» και η «Σύνοδος για την Συμμετοχική Ψηφιακή Πολιτότητα»
PLATX: Μνημόνιο συνεργασίας με e& Egypt-Πού θα εστιάσει και τι υπογραμμίζει η συγκεκριμένη κίνηση
Το IN Business TV στο μεγάλο τεχνολογικό γεγονός Huawei Connect 2024 στο Παρίσι (video & pics)
AWS: Οι δυνατότητες του cloud, η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και η επένδυση μεγατόνων στις ΑΠΕ
Human Centric: Αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης
Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησής σας
Στις εγκαταστάσεις της Dynamic Works ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Primetel Business Networking Event: Ο έμπιστος συνεργάτης της σύγχρονης κυπριακής επιχείρησης (video)
Στο διεθνές συνέδριο για θέματα τεχνολογίας «Tallinn Digital Summit» ο Ν. Δαμιανού-Σειρά επαφών στην Εσθονία
Παρουσίασε σε «Διπλωματικό Σαλόνι» στο Ισραήλ το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου ο Σκουρίδης