Δημητριάδης: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη ναυτιλία

Η Κυβέρνηση θεωρεί τον τομέα της ναυτιλίας ως πάρα πολύ σημαντικό για την οικονομία μας και την ανάπτυξη που επιχειρούμε να φέρουμε ξανά στον τόπο, διαμήνυσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 2ου Φόρουμ για τις προοπτικές της κυπριακής ναυτιλίας, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Ο κ. Δημητριάδης έστειλε το μήνυμα προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία ότι, "εμείς σαν Κυβέρνηση είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε να πάνε μπροστά και με αυτό τον τρόπο να πάει μπροστά και η Κύπρος μας και η οικονομία μας" και πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια να επανέλθει η ανάπτυξη στον τόπο, η ναυτιλία δεν μπορεί να είναι απών, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό τομέα της κυπριακής οικονομίας.

Ανέφερε δε, ότι ο ίδιος έχει ζητήσει από τους ιδιώτες του ναυτιλιακού τομέα να δώσουν τις εισηγήσεις και προτάσεις τους, αφού "σίγουρα ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος είναι σε αυτή την αγορά σε καθημερινή βάση, ξέρει τα προβλήματα του και είναι αυτός που θα έρθει να μας πει πως μπορούμε να βελτιώσουμε το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί, διότι ο ρόλος μας σαν Κυβέρνηση είναι να δημιουργούμε όσο το δυνατό πιο καλό περιβάλλον για να μπορούν να αναπτύσσονται αυτές οι εταιρείες"

Εξάλλου, στο χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί ο ηγετικός ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια ναυτιλία, μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη, ενώ σημείωσε πως το Υπουργείο του, μέσω του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας , θα συνεχίσει να βελτιώνεται και να προωθεί κίνητρα προς τους επιχειρηματίες της ναυτιλίας, διασφαλίζοντας έτσι την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας ως κέντρο πλοιοδιαχείρησης.

Αναφερόμενος στον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Δημητριάδης είπε πως δημιουργούνται νέες προοπτικές για την Κύπρο και την οικονομία της και τίθενται νέες προκλήσεις για την ναυτιλιακή μας βιομηχανία, ενώ υπέδειξε πως δημιουργείται μια εντελώς νέα βιομηχανία για να καλύψει τις ανάγκες υπεράκτιων δραστηριοτήτων, με ήδη αρκετές εταιρείες που έχουν βάση τους το νησί, να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και να διευρύνουν τις υπηρεσίες τους. Αναμένεται επίσης, πρόσθεσε, όπως ξένες ναυτιλιακές εταιρείες επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τα οφέλη από αυτήν την εξέλιξη.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Φόρου, Richard Clayton, είπε πως η Κύπρος, συνεχίζει να αποτελεί ένα δυναμικό κέντρο πλοιοδιαχείρησης, παρά την αμφισβήτηση της από κάποιους σκεπτικιστές και αυτό γιατί επιδεικνύει τη δέσμευση της στη στήριξη της βιομηχανίας.

Η πραγματοποίηση του σημερινού φόρουμ, συμπλήρωσε, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η Κύπρος στέκεται περήφανα ανάμεσα στα ηγετικά ναυτιλιακά κέντρα, ενώ εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από το όραμα του νέου Υπουργού Συγκοινωνιών για τη ναυτιλιακή κοινότητα και τη ναυτιλιακή βιομηχανία του τόπου.
 

Δειτε Επισης

Project Zero: Η Lidl Κύπρου και η ΑΚΤΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καθαρότερες παραλίες
Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Lidl Wellness Camp
Μαρίνα Λεμεσού: 10 χρόνια λειτουργίας πάνω στη θάλασσα
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025