Βασίλης Πένητας: Security unblocks business

Υπάρχουν πάνω από 556 εκ θύματα στο διαδίκτυο, περισσότερα από τον πληθυσμό της ΕΕ, ενώ το 97% πιθανών απειλών, παραβιάσεων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με απλούς ελέγχους και απλά συστήματα ασφαλείας. Αυτό τόνισε ο Information Security – South Eastern Europe, Oracle Βασίλης Πένητας στο Συνέδριο Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών, που διοργανώνεται την Παρασκευή, στο Συνεδριακό Κέντρο, από τον CITEA υπό τον συντονισμό της ΙΜΗ. 
 
Όπως είπε ο κ. Πένητας, οι κανονισμοί στους οποίους πρέπει να συμμορφωθούμε στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας αυξάνονται. «Χρησιμοποιώντας την ασφάλεια κερδίζουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, αφού αυτοματοποιούνται τα πάντα. Security unblocks business», είπε χαρακτηριστικά.  
 
Σημείωσε πως οι εταιρείες τεχνολογίας μπορούν πλέον να προσφέρουν ως υπηρεσία την ασφάλεια στο διαδίκτυο, προσφέροντας επιλογές και συστήματα που ανιχνεύουν απάτες, fishing, fraud ή οποιαδήποτε άλλη μορφή παραβίασης.
 
Συνεχίζοντας τόνισε τη σημασία του secure mobile apps and data, το οποίο μπορεί να παρέχει αυτόματη διαγραφή, από απόσταση, αρχείων σε κινητά, που έχουν ήδη φυλαχθεί στην περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης. «Ένας στους τρεις χρήστες αναφέρει ότι έχασε το κινητό του, στο οποίο φυλάγει εμπιστευτικά αρχεία, ενώ μέχρι το 2015 το 90% των εταιρειών θα λειτουργούμε με mobile apps», επισήμανε.
Ανάφερε τέλος, ως παράδειγμα, το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν άλλα κανάλια επικοινωνίας, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των πωλήσεων μιας εταιρείες, όπως, το ότι πολύ απλά κάποιος μπορεί να κάνει ένα like στη σελίδα μιας εταιρείας κι αυτόματα λαμβάνει μηνύματα για προσφορές.
 

Δειτε Επισης

Samsung: Παρουσιάζει την επόμενη γενιά των Odyssey Gaming Monitors με 3D immersion και OLED τεχνολογία
Επαναπροκηρύσσεται το σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων-Η έκκληση του CITEA και της ΟΕΒ
Επενδυτικός οργασμός... Έρχονται και διερευνούν το οικοσύστημα της Κύπρου εκπρόσωποι Plug and Play και Tenstorrent
Δημοφιλή brands στην Κύπρο επιλέγουν το Findbar για on-site αναζήτηση
Samsung Electronics: Το όραμα για δημιουργία ενός «AI Home» και οι νέες συσκευές Bespoke AI 2025
Ψηφιακός μετασχηματισμός και AI: Πόσο έτοιμη είναι η επιχείρησή σας;
H Samsung παρουσιάζει τα νέα Galaxy A56 5G, Galaxy A36 5G και Galaxy A26 5G με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης
Στα δικαστήρια για μονοπωλιακές πρακτικές η Meta-Στον αέρα οι εξαγορές WhatsApp και Instagram
Τις προοπτικές εφαρμογής τεχνολογιών στην Κύπρο συζήτησε ο Πρόεδρος με στελέχη της NVIDIA
Η ψηφιακή μετάβαση της Κύπρου στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με ηγεσία Οracle