Powered by

Υπόθεση Δρομολαξιάς: Ήγγικεν η ώρα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου, που θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι (Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου) στη Λάρνακα, αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του αναφορικά με την υπόθεση για την επένδυση από το ταμείο συντάξεων των εργαζομένων της Cyta, στο έργο Aero Centre, στη Δρομολαξιά.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του ΔΣ της Cyta, Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της Cyta, Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ, Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και η εταιρεία Polleson Holdings Ltd.

Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο κρίνει ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι, τότε θα οριστεί ημερομηνία ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να προχωρήσουν σε αγορεύσεις για μείωση της ποινής.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 2 Δεκεμβρίου, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου ανέγνωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου την τελική αγόρευση της στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η θέση της Κατηγορούσας Αρχής είναι πως έγινε ένα μεγάλο φαγοπότι στο ταμείο συντάξεων της Cyta».

Ανέφερε ακόμα ότι «κεντρικός άξονας της μαρτυρίας για την υπόθεση ήταν ο Νίκος Λίλλης» τον οποίο χαρακτήρισε «αξιόπιστο» μάρτυρα, και ζήτησε από τα μέλη του Κακουργιοδικείου να βασιστούν «και να στηριχτούν στην κατάθεσή του".

Είπε ακόμα ότι «αναντίλεκτα ο Νίκος Λίλλης είναι συναυτουργός». Ανέφερε πως «υπήρχε συνοχή στη μαρτυρία του» και ότι  «δεν υπήρξε από μέρους του εμπάθεια προς κανένα κατηγορούμενο. Ο μάρτυρας είπε την αλήθεια και σ’ αυτή πρέπει να βασιστεί το δικαστήριο» για την απόφαση του, ανέφερε.

Στην τελική της αγόρευση η κυρία Παπαγαπίου σημείωσε ότι «υπήρξαν ισχυρισμοί και τεχνικές δονήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων πως η μαρτυρία του Νίκου Λίλλη είναι αναξιόπιστη» και επεσήμανε πως «η κατάθεση δόθηκε αυτοβούλως από τον Νίκο Λίλλη».

Αναφέρθηκε ακόμα στην κατάθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου ορισμένων μαρτύρων υπεράσπισης και είπε πως «ορισμένοι από τους μάρτυρες αυτούς έκαναν ζημιά στους κατηγορούμενους παρά τους βοήθησαν στην υπόθεση».

Η δίκη για την υπόθεση αυτή άρχισε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου στη Λάρνακα στις 7 Μαρτίου 2014.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης με Ελλάδα και Μάλτα
Ενισχύσεις ύψους 3 εκατ.-H νέα προκήρυξη των επενδυτικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027
Χριστοδουλίδης για DBRS: Επιβεβαίωση ορθότητας της υπεύθυνης και σοβαρής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης
Αλματώδης η πρόοδος της βιολογικής παραγωγής στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια-Η επιτυχία του εγχειρήματος
Αλέξης Βαφεάδης: Βελτίωση συνδεσιμότητας της Ε.Ε. με γειτονικές χώρες για ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου
Διαβεβαίωση Κεραυνού: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία κατά τρόπο υπεύθυνο και ευέλικτο
Μαρία Παναγιώτου: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ενίσχυση της γεωργίας και του αγροτικού τομέα
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό