Powered by

ΑΚΕΛ: Ζητά εξηγήσεις για Κυπριακές

Το ΑΚΕΛ κάλεσε την Κυβέρνηση να εξηγήσει αν έχει ήδη καταθέσει το επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών και αν έχει προβεί σε εκείνα τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πειστεί ότι ο εθνικός αερομεταφορέας θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμος.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης  είπε ότι “οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εκδώσει στις αρχές Ιανουαρίου την απόφαση της για το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων προς τις Κυπριακές Αερογραμμές, δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία σ’ όλους όσοι θεωρούν αναγκαία και επιβεβλημένη τη διάσωση του εθνικού μας αερομεταφορέα”.

Πρόσθεσε ότι “επειδή η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έπεισε ότι έχει τη πολιτική βούληση να δώσει τη μάχη διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών αλλά αντίθετα, με σειρά πράξεων και παραλήψεων της, έχει προκαλέσει εύλογες ανησυχίες ότι ενεργεί για το ξεπούλημα του εθνικού μας αερομεταφορέα, καλείται να απαντήσει κατά πόσο μαζί με το νεοδιορισθέν Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών έχει προβεί σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η έκδοση απόφασης από πλευράς ΕΕ”.

Ειδικότερα, είπε ο κ. Λουκαΐδης, “καλείται η κυβέρνηση να εξηγήσει αν έχει ήδη καταθέσει το επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας και αν έχει προβεί σε εκείνα τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πειστεί ότι ο εθνικός μας αερομεταφορέας θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμος”.

“Αν όχι, τότε οι κυβερνώντες θα φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εναντίον τους καταγγελίες για μεθόδευση παράδοσης της εταιρείας σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα” σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης με Ελλάδα και Μάλτα
Ενισχύσεις ύψους 3 εκατ.-H νέα προκήρυξη των επενδυτικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027
Χριστοδουλίδης για DBRS: Επιβεβαίωση ορθότητας της υπεύθυνης και σοβαρής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης
Αλματώδης η πρόοδος της βιολογικής παραγωγής στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια-Η επιτυχία του εγχειρήματος
Αλέξης Βαφεάδης: Βελτίωση συνδεσιμότητας της Ε.Ε. με γειτονικές χώρες για ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI