Powered by

Κύριοι σοβαρευτείτε

Για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων και χάιδεμα αυτιών του απλού κόσμου που παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν δίχως ουσιαστικό λόγο στην ψήφιση νόμου για μετάθεση της εφαρμογής του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ενάμιση μήνα αργότερα.

Όσα κτίστηκαν με μεγάλο κόπο από τον Μάρτιο του 2013 κι έπειτα, γκρεμίζονται, από συμπεριφορές όπως αυτή του ΑΚΕΛ, ΤΟΥ ΔΗΚΟ της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων η οποία στερείται πραγματικού υπόβαθρου, σοβαρότητας και πειστικών  επιχειρημάτων.

Με την πρόφαση του πλαισίου αφερεγγυότητας, η αντιπολίτευση επιλέγει να τεντώσει το σχοινί, επιφέροντας νέο πλήγμα στην εύθραυστη εικόνα της κυπριακής οικονομίας και της αξιοπιστίας της χώρας έναντι των δανειστών της. Μερικές μέρες μετά που το Eurogroup αποδέσμευσε τη δόση, ενώ το ΔΝΤ δεν θέλησε καν να συζητήσει το κυπριακό πρόγραμμα μετά από αυτήν την απόφαση.

Η κυβέρνηση με τη σειρά της όφειλε τους τελευταίες μήνες να ετοιμάσει το πακέτο νόμων για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, να εγκαταλείψει επιτέλους την πολιτική του «πιστολιού στον κρόταφο» και να φροντίσει προκειμένου να αναχαιτιστούν οι περισσότερες δυνατές φωνές, ιδιαίτερα για ζητήματα που αξιολογούνται ως εθνικής σημασίας.

Το InBusinessNews κάνει τη δική του παρέμβαση απαιτώντας σοβαρότητα από τους έχοντες την εξουσία είτε για νομοθέτηση, είτε για εκτέλεση σημαντικών αποφάσεων. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του εν μέσω ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών και βάσει αυτών αξιολογείται και κρίνεται. Εδώ ακριβώς είναι που ζητούμε να δούμε και σοβαρότητα και νηφαλιότητα και ευθύτητα. Για τις όποιες συνέπειες όσων κάνετε ή αποφασίζετε να μην κάνετε θα πρέπει να είσαστε έτοιμοι να λογοδοτήσετε. Ας σταματήσει η πολιτική των άνευ λογικής επαναστάσεων.
Η έντονη ανησυχία μας έγκειται στο ότι μετά από όσα πέρασαν οι πολίτες αυτής της χώρας τους τελευταίους μήνες, δεν βλέπουμε να αλλάζουν νοοτροπίες δεκαετιών στο πολιτικό σκηνικό με τις αποφάσεις να συνεχίζουν να λαμβάνονται στη βάση των εντυπώσεων και με την άκρη του ματιού πάντα στα κομματικά ποσοστά.
Θεμιτή η αντιπολίτευση και η πολυφωνία αλλά στην Κύπρο του 2014 δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ακόμα ως πολιτικό παιχνίδι. Αν και με τις αποφάσεις σας απωλέσατε κάθε ίχνος αξιοπιστίας με την πλειοψηφία του κόσμου να σας αντικρίζει απαξιωτικά, εξακολουθείτε να ρίχνετε πέτρες σε γυάλινο σπίτι. Κύριοι το γυαλί δεν έχει απλά ραγίσει. Έχει θρυμματιστεί εδώ και καιρό και είστε τελείως ακάλυπτοι.   

 

Δειτε Επισης

Υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης με Ελλάδα και Μάλτα
Ενισχύσεις ύψους 3 εκατ.-H νέα προκήρυξη των επενδυτικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027
Χριστοδουλίδης για DBRS: Επιβεβαίωση ορθότητας της υπεύθυνης και σοβαρής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης
Αλματώδης η πρόοδος της βιολογικής παραγωγής στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια-Η επιτυχία του εγχειρήματος
Αλέξης Βαφεάδης: Βελτίωση συνδεσιμότητας της Ε.Ε. με γειτονικές χώρες για ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου
Διαβεβαίωση Κεραυνού: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία κατά τρόπο υπεύθυνο και ευέλικτο
Μαρία Παναγιώτου: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ενίσχυση της γεωργίας και του αγροτικού τομέα
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό