Wall street: $43,5 εκατ. σε 10 εταιρείες

Οι λύκοι της Wall Street δύσκολα αλλάζουν. Εδώ και δέκα χρόνια, οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να σταματήσουν τις συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι», με τις οποίες εταιρείες όπως οι Goldman Sachs και JPMorgan Chase ανταλλάσσουν ευνοϊκές προτάσεις μετοχών σε εταιρείες που τους δίνουν «κομμάτι της πίτας» κατά την πρώτη δημόσια προσφορά των μετοχών τους. Η αμερικανική Αρχή Εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος ανακοίνωσε πρόστιμα συνολικού ύψους $43,5 εκατομμυρίων σε 10 εταιρείες επενδυτικής τραπεζικής, που παραβίασαν τους κανόνες κατά την προετοιμασία της IPO της Toys “R” Us, που τελικά δεν έγινε ποτέ. 

Σύμφωνα με την Αρχή «καθεμία από τις εταιρείες χρησιμοποίησε τους αναλυτές της για να κερδίσει ανάληψη επενδυτικής τραπεζικής από την Toys“R“Us και προσέφερε ευνοϊκή έρευνα. Αυτός ο συμβιβασμός επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να περιφρουρούμε τα όρια μεταξύ έρευνας και επενδυτικής τραπεζικής για να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα δεν επηρεάζεται παράτυπα.» 

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Barclays ($5 εκ.), Citigroup ($5 εκ.), Credit Suisse (($5 εκ.), Goldman, ($5 εκ.), JP Morgan ($5 εκ.), Deutsche Bank ($4 εκ), Merrill Lynch ($4 εκ), Morgan Stanley($4 εκ), Wells Fargo ($4 εκ), Needham & Company ($2,5 εκ).

ΠΗΓΗ: Euronews.gr

Δειτε Επισης

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος
Εμπορικά ακίνητα: Αυξάνονται τα ενοίκια, υποχωρεί η ύφεση στην Ευρώπη
Τουρκία: Από 70% σε μονοψήφιο νούμερο ο πληθωρισμός το 2026
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χαλκό, εν μέσω ισχυρής ζήτησης για data centers
Ο γαλλικός πληθωρισμός επιβεβαιώθηκε στο 2,4% τον Απρίλιο
Κίνα: Οι διαφορετικοί λόγοι που οι νέοι σπεύδουν να αγοράσουν χρυσό