powered by

ΜΚΟ: Ενημερώθηκαν για ευκαιρίες χρηματοδότησης

Κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Αξιοποίηση Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από ΜΚΟ», που διοργανώθηκε από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, οι ΜΚΟ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις  δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Στο πλαίσιο της ημερίδας, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο εντοπισμού και αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται μέσα από την εφαρμογή των σωστών εργαλείων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Microsoft Κύπρου πληροφόρησε τους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τα δωρεάν λογισμικά προγράμματα που προσφέρει. 

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, κ. Γιάννης Γιαννάκη, σημείωσε: «Η αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης και ειδικότερα των Ευρωπαϊκών είναι και μέσα στους όρους εντολής που μου έχει δώσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό η αξιοποίηση τους, όχι μόνο στο θέμα του οικονομικού αλλά και στην απόκτηση νέων εμπειριών, καλών πρακτικών αλλά και στη δικτύωση με άλλους φορείς από το εξωτερικό».

Σε χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,  την οποία εκφώνησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού  κ. Γιαννάκη, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε: «Λόγω της οικονομικής κρίσης, το κράτος έχει μειωμένα εργαλεία για την στήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η αξιοποίηση προγραμμάτων, κυρίως Ευρωπαϊκών, αναδεικνύει μια άλλη σημαντική δυνατότητα για τις Οργανώσεις, δηλαδή της άντλησης σημαντικών κονδυλίων με στόχο την εφαρμογή των προγραμμάτων τους και την ενίσχυση της λειτουργίας τους».  

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Θέα Πιερίδου, τόνισε πως στόχος της ημερίδας είναι "να δώσουμε τη δυνατότητα στις Κυπριακές  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που έχουν μέσω των ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ώστε να  υποβάλλουν ποιοτικές προτάσεις  για να εξασφαλίζουν χρηματοδότηση η οποία θα τις βοηθήσει να εκπληρώσουν το έργο τους".

Σε δηλώσεις της η Citizenship Lead της Microsoft Κύπρου, κα. Laura Anne Ker-Lindsay, ανέφερε: «Η Microsoft Κύπρου πρόσφερε το Office 365 στις ΜΚΟ της Κύπρου επιτρέποντας τους πρόσβαση σε κορυφαία εργαλεία cloud για αύξηση της παραγωγικότητας και της ομαδικότητας τους. Αυτό  δίνει τη δυνατότητα στις ΜΚΟ , με πιο λίγους πόρους και χρόνο να γίνονται πιο αποτελεσματικοί στους στόχους τους. Οι ΜΚΟ όπως κάθε άλλος οργανισμός ή επιχείρηση,  έχουν ανάγκη να εφαρμόζουν τις τελευταίες τεχνολογίες, ωστόσο πολλές φορές λόγω του ότι δεν έχουν τους πόρους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. . Με τη δωρεά του Office 365, οι ΜΚΟ μπορούν να καινοτομούν και να είναι πιο αποτελεσματικές και παραγωγικές στο έργο τους ».

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος