Χ. Γιωρκάτζη: Τεράστιες αθλιότητες

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αποχώρησε εκνευρισμένη από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για να αποφύγει να εισέλθει σε περαιτέρω συζήτηση των δημοσιευμάτων που αφορούν τον ΕΛΑ, στέλνοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρο μήνυμα ότι “δεν εξαγοράζεται”.

Η Διοικητής αφού ανέφερε ότι τα σημερινά δημοσιεύματα δεν απηχούν την πραγματικότητα, τόνισε ότι οι συζητήσεις βλάπτουν την προσπάθεια για να ανακάμψει η οικονομία. “Θέτω πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας”, είπε αποχωρώντας.

 

Η Διοικητής είπε ακόμα ότι γίνεται μια προσπάθεια για εκφοβισμό της και εκφοβισμό της Κεντρικής Τράπεζας, έστειλε δεμήνυμα ότι “αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα να ξέρουν  η Διοικητής δεν εξαγοράζεται”.

“Αυτή η πατρίδα μου έδωσε πολύ περισσότερα από όσα της δίνω” συνέχισε και  είπε ότι όταν αναλάμβανε τα καθήκοντα του Διοικητή δεν διανοείτο το μέγεθος της αθλιότητας, ενώ ερωτηθείσα εάν κατήγγειλε προσπάθειες εκφοβισμού της, είπε ότι  θα προβεί σε καταγγελία όταν κρίνει πως είναι ώρα και υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Η Επιτροπή Θεσμών συζήτησε τις ηθικές προεκτάσεις που προκύπτουν από το γεγονός ότι η κόρη της Διοικητού εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο που υπερασπίζεται τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Στην Επιτροπή ηγέρθη επίσης το θέμα της διαφοροποίησης του συμβολαίου της σε σχέση με τα συμβόλαια που είχαν ο πρώην Διοικητής Αθανάσιος Ορφανίδης και ο τέως Πανίκος Δημητριάδης.

Δειτε Επισης

Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»