Ρος: Τα τεστ αντοχής αντιμετωπίζουν μόνο ένα από τα προβλήματα της Ευρώπης

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε ότι τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών αντιμετωπίζουν μόνο ένα από τα προβλήματα της Ευρώπης, εκφράζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστούν το κρατικό δημόσιο χρέος  και να αγκαλιαστούν οι οικονομικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ευέλικτης εργατικής νομοθεσίας.

"Ο φόβος που οι άνθρωποι είχαν ήταν ότι θα υπάρξει μια άλλη κατάρρευση στο χρηματοπιστωτικό τομέα, η οποία θα οδηγήσει την υπόλοιπη Ευρώπη σε κάποιο είδος σοβαρής ύφεσης", δήλωσε ο κ. Ρος σε συνέντευξη του από τη Νέα Υόρκη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

"Δεν νομίζω ότι κανείς θα μπορούσε να προδικάσει ότι θα συμβεί αυτό πλέον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα της Ευρώπης έχουν λυθεί", επισήμανε.

Σύμφωνα με το μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Κύπρου, οι αξιωματούχοι της ΕΕ χρειάζεται ακόμη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του κρατικού δημόσιου χρέους και να αγκαλιάσουν τις οικονομικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ευέλικτης εργατικής νομοθεσίας.

Ο κ. Ρος, ο οποίος αποκόμισε, σύμφωνα με το Bloomberg, κέρδος 500 εκατομμυρίων ευρώ από την επένδυσή του στην Τράπεζα της Ιρλανδίας και έχει επενδύσει στην Eurobank Ελλάδας και στην Τράπεζα Κύπρου, είπε ακόμη ότι τα τεστ αντοχής θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την οικονομία.

“Σε γενικές γραμμές, πέτυχαν αυτό που χρειάζονταν”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε αρκετή κριτική παγκοσμίως ότι δεν ήταν αρκετά αυστηρά και δεν πιστεύω, όπως σημείωσε, ότι κάποιος αισθάνεται ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων