Powered by

Tesco: Ένα βήμα πριν τα... junk

Η Fitch και η Moody’s υποβάθμισαν την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Tesco, λίγες ώρες αφότου η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ επιβεβαίωσε ότι είχε «φουσκώσει» τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Tesco σε Βaa2 από Baa3, ενώ η Fitch έκοψε την αξιολόγηση της εταιρείας σε «ΒΒΒ-».

Η κίνηση τοποθετεί την Tesco μόλις μια υποβάθμιση μακριά από την κατηγορία «junk».

Oι Moody’s και Fitch ανέφεραν ότι η υποβάθμιση αντανακλά την διαρκή απώλεια ανταγωνιστικότητας στην βρετανική αγορά, με την κερδοφορία να επηρεάζεται από τις λογιστικές προσαρμογές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η εταιρεία.

Οι αναλυτές της Moody’s αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: «Υποβαθμίσαμε την αξιολόγηση της Tesco εξαιτίας των σημαντικά χαμηλότερων κερδών για το πρώτο μισό του δημοσιονομικού έτους 2015, που επηρεάζονται από τις διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά λιανικής τροφίμων στο Η. Βασίλειο καθώς και από τις αβεβαιότητες σχετικά με την έρευνα των αρχών για της λογιστικές παρατυπίες της Tesco».

 

Δειτε Επισης

Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ