Συνένωση τεχνικών υπηρεσιών υπό το Υπ. Συγκοινωνιών

Με στόχο την εξοικονόμηση ανθρωπίνου δυναμικού και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, οι Υπουργοί Συγκοινωνιών, Εσωτερικών, Παιδείας και Άμυνας, συζήτησαν σήμερα την ενοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών των τεσσάρων Υπουργείων, υπό το Υπουργείο Συγκοινωνιών και το Τμήμα Δημοσίων έργων.

Η σημερινή ήταν η πρώτη διυπουργική συνάντηση για το θέμα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες, ώστε να καθοριστεί η μορφή που θα λάβει η συγκεκριμένη ενοποίηση.

Όπως ανέφερε μετά το πέρας της συνάντηση ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, σήμερα υπάρχουν διάσπαρτες τεχνικές υπηρεσίες στα τέσσερα Υπουργεία και στόχος της Επιτροπής είναι να βρει τον καλύτερο τρόπο, ώστε να παρέχονται οι σωστές υπηρεσίες προς τον πολίτη με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος. Όπως είπε χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά ώστε να βρεθεί η σωστή λύση, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει.

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που παντού γίνεται εξειδίκευση και επικέντρωση, το σωστό είναι αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί, που τώρα βρίσκονται διάσπαρτοι στα διάφορα υπουργεία να βρίσκονται στο ίδιο τμήμα, ώστε να μπορούν να παρέχονται πιο καλά οι υπηρεσίες και να μεταφέρεται το προσωπικό εκεί όπου θα υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να εμπλακεί σε όλη αυτή την προσπάθεια και ο ιδιωτικός τομέας, ώστε να υπάρχει και πιο γρήγορη ανταπόκριση στις σημερινές απαιτήσεις.

«Είναι ένα θέμα το οποίο συζητείται εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω ότι έφτασε η ώρα να πάμε από τη θεωρία στην πράξη», ανέφερε.

Ο κ. Δημητριάδης εξήγησε παράλληλα ότι η όποια ενοποίηση θα υπαχθεί στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων το οποίο αποτελεί το κατεξοχήν Υπουργείο των έργων.

Αναφέροντας ότι από τις τεχνικές υπηρεσίες υπάρχει αρκετός κόσμος που αφυπηρετεί και δεν αναπληρώνεται, είπε ότι «με αυτή την ενοποίηση θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε προσωπικό με την έννοια ότι δεν θα χρειάζεται αναπλήρωση ατόμων τα οποία αφυπηρετούν, αφού ενώνοντας αυτά τα τμήματα σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο, ο οποίος θα αξιοποιείται και πολύ καλύτερα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Τερματικό: Κόλλησε η κατασκευή της προβλήτας, ανησυχεί η Κυβέρνηση-Πού βρίσκεται το «Προμηθέας»
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων