POP Life: Πήρε τον παλιό Ορφανίδη στο Παλιομέτοχο

Με γοργούς ρυθμούς επεκτείνει την αλυσίδα υπεραγορών της η εταιρεία POP Life, αφού μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ανοίξει το 10ο κατάστημα του ομίλου. Η νέα υπεραγορά θα ανοίξει εκεί όπου μέχρι πέρσι λειτουργούσε κατάστημα της αλυσίδας Ορφανίδη στο Παλιομέτοχο.

Η στροφή της POP Life από το γενικό εμπόριο και την εισαγωγή προϊόντων μέσω παράλληλου εμπορίου στη συμβατική μορφή υπεραγοράς φαίνεται να πετυχαίνει, αφού πλέον η αλυσίδα έχει παγκύπρια παρουσία, σύντομα θα ανοίξει το δέκατο μαγαζί της ενώ εντός των επόμενων μηνών θα ανοίξει άλλη μια υπεραγορά.

Σήμερα ο όμιλος λειτουργεί τρία καταστήματα στη Λεμεσό, δύο στη Λευκωσία (εξαιρείται το υπό σχεδιασμό μαγαζί στο Παλιομέτοχο), δύο στην Πάφο και από ένα σε Λάρνακα και Παραλίμνι.

Την ίδια ώρα, το περιβάλλον στο εμπόριο συνεχίζει να μεταβάλλεται με μικρότερες, μέχρι πρόσφατα, αλυσίδες να μετατρέπονται σε σημαντικούς –πλέον- παίκτες του λιανεμπορίου. Παράλληλα, οι discounters (Lidl, Smart και Plus) δίνουν τη δική τους μάχη, ενώ καταλαμβάνουν περίπου το 20% από τον συνολικό τζίρο στο λιανικό εμπόριο.

Ο μειωμένος κύκλος εργασιών στο εμπόριο σε σύγκριση με τα προ πενταετίας δεδομένα αποτελεί σημαντική παράμετρο για τις μελλοντικές συνθήκες στο εμπόριο. Η εξασφάλιση μεριδίου αγοράς σε συνάρτηση τον ενισχυμένο τζίρο που υπολογίζεται να πραγματοποιείται σε μερικά χρόνια, καταστούν τις σημερινές εξελίξεις καθοριστικές για το μέλλον του κλάδου. Και όλα αυτά σε μια αγορά που δεν έχει πλέον τον μεγάλο κυρίαρχο από πλευράς καταστημάτων και πωλήσεων, όπως ήταν πάλαι ποτέ κραταιά αλυσίδα υπεραγορών Ορφανίδη.  

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών