Powered by

Fed: Βλέπει 3% ρυθμό ανάπτυξης για τις ΗΠΑ

Σε συγκράτηση των απωλειών στη Wall Street οδήγησε η είδηση ότι η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γιέλεν θεωρεί πως η αμερικάνικη οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους σημερινούς ρυθμούς παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος αλλά με αισθητά περιορισμένες απώλειες σε σχέση με την ενδοσυνεδριακή της πτώση. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 173,450 μονάδες (1,06%) κλείνοντας στις 16.141,74 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 11,85 μονάδων (0,28%) και έκλεισε στις 4215,32 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 15,21 μονάδων (0,81%) κλείνοντας στις 1862,49 μονάδες.

Το αρνητικό κλίμα στην Wall Street «φρέναρε» διαρροή μέσω του Bloomberg, σύμφωνα με την οποία η Γιέλεν στην πρόσφατη συνάντηση της G30 εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επεκταθεί κατά 3% και ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο του 2%, καθώς η ανεργία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται.

Η ίδια παρέμβαση οδήγησε αναλυτές στο να διατυπώσουν εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου συντομότερα του αναμενόμενου.

Δειτε Επισης

Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ανάβουν το πράσινο φως στην Βουλγαρία...Γίνεται το 21ο μέλος της ζώνης του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026