Κινέζοι ετοιμάζουν πλοίο πιστό αντίγραφο του Τιτανικού

Εταιρεία στη νοτιοδυτική Κίνα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού και μάλιστα σε πραγματικό μέγεθος. 
 
Η εταιρεία Seven Star Energy Investment Group, με έδρα την επαρχία Σιτσουάν, πρόκειται να δαπανήσει περίπου 121 εκατομμύρια ευρώ, για το αντίγραφο του Τιτανικού, που βυθίστηκε το 1912, αφού προσέκρουσε σε παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, παρασύροντας στον θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπους. 
 
Ειδικά μετά την ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον το 1997, οι Κινέζοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μοιραίο πλοίο και την ιστορία του. Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η Seven Star είναι μία ελάχιστα γνωστή ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των γεννητριών. Τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει το αντίγραφο του Τιτανικού, που θα βασίζεται στο σχέδιο ενός αδελφού πλοίου, του Ολύμπικ. Το πλοίο θα κατασκευαστεί σε ναυπηγείο της Κίνας αλλά δεν θα βγει στη θάλασσα. 
 
Ο Σου Σαοτζούν, πρόεδρος της Seven Star, είπε το αντίγραφο του Τιτανικού θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που θα αναπαράγουν την εμπειρία της πρόσκρουσης στο παγόβουνο. Το «απόγειο του πνεύματος της ανθρώπινης υπευθυνότητας» αποκαλύφθηκε, καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να σώσουν ο ένας τον άλλον, είπε ο Σου. Και προσέθεσε: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο σύμβολο του πνεύματος του Τιτανικού, που θα βρίσκεται στον ποταμό Κι». Δεν πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που προσπαθεί να αναπαράγει τον Τιτανικό. Τον περασμένο χρόνο ο Αυστραλός μεγιστάνας Κλάιβ Πάλμερ ανακοίνωσε  τα σχέδια κατασκευής του Τιτανικού ΙΙ σε ναυπηγείο στην κινεζική πόλη Ναντζίνγκ. Η εταιρεία του, Blue Star Line σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει το πλοίο μέχρι το 2016.
 
Πηγή: www.tovima.gr
 

Δειτε Επισης

Αύξηση στις εξαγωγές Γερμανίας, απροσδόκητη μείωση στις παραγγελίες τον Μάρτιο
Wall: Διερύνει το θετικό ρεκόρ του στο 5x5 o Dow
Ορκίστηκε Πρόεδρος της Ρωσίας για πέμπτη φορά ο Πούτιν
Ρωσία: Τα πυρηνικά γυμνάσια μπορεί να ηρεμήσουν τους «θερμοκέφαλους» της Δύσης
Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός